Tači traži podršku islamskih zemalja za nova priznanja

Tači traži podršku islamskih zemalja za nova priznanja

Predsednik Kosova Hašim Tači razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom Organizacije za islamsku saradnju (OIS) Jusefom bin Ahmadom Al-Otaiminom od koga je zatražio podršku OIS-a za nova priznanja nezavisnosti Kosova i učlanjenje u međunarodne organizacije.

Tači traži podršku islamskih zemalja za nova priznanja
Foto: Reuters/Hazir Reka

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Kosova, Tači i Al-Otaimin su na marginama zasedanja Generalne skupštine UN razgovarali o mogućnosti produbljivanja saradnje Kosova i 57 država članica Organizacije za islamsku saradnju.

Predsednik Tači je zatražio od sekretara Al-Otaimina podršku OIS-a u procesu povećanja broja priznanja Kosova, u procesu učlanjenja Kosova u Interpol i ostale međunarodne organizacije.

“OIS je i u prošlosti podržavao Kosovo u povećanju broja priznanja i učlanjenju u međunarodne organizacije. Očekujemo nastavak vaše podrške”, rekao je tokom sastanka kosovski predsednik.

Navodi se i da je generalni sekretar Organizacije za islamsku saradnju rekao da će OIS nastaviti s podrškom Kosovu. Sastanku su prisustvovali i premijer Kosova Ramuš Haradinaj i ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli.

Advertisements

Izvor: N1