Tajna kraljičine tašne: Svaki položaj predstavlja određeni signal za poslugu

Britanska kraljica Elizabeta II (93) retko se viđa bez tašne, njen zaštitnik znak je brend Launer, a eksperti koji objašnjavaju zašto kraljica nosi tašnu i u Bakingemskoj palati, kažu da tašnom šalje tajne signale osoblju.

Kraljevski ekspert Fil Dampijer rekao je da kraljica nosi tašnu i u kući zato što su u njoj stvari koje su joj potrebne kao naočare i naliv pero. Kraljica ne nosi novac, ključeve ili notese. A, pošto su u palati veoma dugački hodnici, kraljica voli da su te neophdne stvari pored nje.

Ali kraljičina tašna ima u druge funkcije. Kraljica je koristi kako bi slala tajne signale osoblju. Kada tašnu obesi preko stolice, to znači da želi da produži razugovor sa gostima. Ako tašnu stavi na pod, to bi mogao biti signal da želi da se razgovor okonča odmah. Ako je njena tašna na rubu stola, za vreme ručka ili večere to znači da bi volela da se događaj okonča za pet minuta.

Kad je kraljica juče, prvi put u audijenciju primila novog premijera Borisa Džonsona u Bakingemskoj palati, nosila je tašnu preko ruke, na levoj strani. Tašna preko leve ruke znači da je kraljica srećna i zadovoljna.

Elizabeta II nosi tašnu londonske firme koja je njen zvanični snabdevač već 40 godina. Tašne su ručno izrađene u Volsalu i koštaju između 1.500 do 11.000 funti u zavisnosti od dizajna i materijala.

Napravljene od kože, antilopa, krokodilske kože ili sedefa. Svaka tašna nosi poznati ugravirani pozlaćeni logo brenda. Kraljica najviše voli tašne od kvalitetne kože u tamnim nijansama.

Advertisements

Kompanija je prošle godine za kraljicu proizvela u milenijumskom stilu tašne u nijansama od žute, tirkizne, ružičaste i ljubičaste boje. Launer CEO Džerald Bodmer iz firme Launer ranije je rekao da kraljica smatra da nije potpuno obučena bez tašne, piše britanski San.

Izvor: Danas

Advertisements

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *