Toma uzvraća udarac!

Toma uzvraća udarac!

Bivši predsednik Srbije i SNS-a Tomislav Nikolić pokušava da se ponovo aktivira u politici i preuzme deo članstva naprednjaka.

Toma uzvraća udarac!
Foto: Screenshot

Po pisanju nekih medija i izvora bliskih bivšem predsedniku Srbje Tomislavu Nikoliću, njegovi prijatelji i ljudi koji su nezadovoljni kuda ide Srpska napredna stranka,  uveliko obilaze gradove po Srbiji i razgovaraju i sa nezadovoljnim naprednjacima ali i sa nezadovoljnim članovima drugih stranaka. Po nekim računicama, Tomislavu Nikoliću je naklonjeno preko 20 odsto člansova SNS-a.

Nikolić je lično razočaran ponašanjem Aleksandra Vučića i njegovih saradnika, kao i na stalnu negativnu kampanju koja se vodi protiv njega, njegove supruge i porodice. Siguran je da je veći deo te kampanje inicirao sam Aleksandar Vučić, a da ostali napadi dolaze od evro-natovskog krila naprednjaka. Bivši predsednik je zato počeo da okuplja ljude i najverovatnije će praviti svoju političku organizaciju, a u slučaju raspisivanja vanrednih parlamentalnih izbora, priključiće se lično i podržati moguću koaliciju DSS i Nove Srbije, priča za Balkansku dobar prijatelj Tomislava Nkolića.

Od pojedinih dobrih poznavalaca političke scene u Srbiji saznajemo da je ponovo aktuelno formiranje političkog bloka u kome bi se našla DSS, Nova Srbija, te veliki broj članova SPS-a i Demokratske stranke, koji su nezadovoljni i Ivicom Dačićem i Zoranom Lutovcem, a čiji uticaj među članstvom u opšte nije zanemarljiv. To su pretežno stari članovi iz vremena Slobodana Miloševića i Zorana Đinđića koji su spremni da međusobne netrpeljivosti ostave po strani, i da se zajedno angažuju u obaranju režima Aleksandra Vučića.

Nepoznanica je još uvek DSS, koji je još u pregovorima sa Draganom Đilasom i Savezom za Srbiju, međutim Đilas ih ne smatra relevantnim faktorom na političkoj sceni i veliki broj njihovih predloga i uslova ne namerava da prihvati.

Iz nezvaničnih razgovora sa jednom od agencija za istraživanje javnog mnjenja, spoj Nove Srbije, DSS, Tomislava Nikolića, te ostalih političara stare garde zadao bi veliki problem i Savezu za Srbiju i naprednjacima, jer bi po nekim proračunima mogao na eventualnim izborima da dobije od 25-30 posto glasova.

U agenciji nam pojašnjavaju da bi veliki broj starijih građana, seoskog stanovništva, te takozvanih patriotskih glasača podržao i glasao za takvu opciju, obzirom na popularnost i Tomislava Nikolića i Velimira Ilića među njima. U agenciji navode da ne smemo zaboravit ni na radikale razočarane u Vojislava Šešelja, koji će se rado prikloniti opciji Tomislava Nikolića, kao i na podršku velikog broja crkvenih velikodostojnika koju bi ta koalicija imala.

U agenciji napominju za Balkansku da su ova nezvanična istraživanja apsolutno pouzdana, te da Tviter, Fejsbuk i ostale društvene mreže gde dominiraju lideri “Saveza za Srbiju”, ne mogu biti nikakav pokazatelj realnog stanja na političkoj sceni u Srbiji, što se pokazalo tačnim na svim dosadašnjim izborima.

U “Savezu za Srbiju”, napominji iz agencije, i ovoga puta kao da nisu ništa naučili, i dalje se obraćaju samo svojim glasačima, nema ih među običnim građanima, a arogantni su i odbojni prema onima koje bi trebalo pridobiti.

Strah od Tomislava Nikolića kod Aleksandra Vučića postoji još od trenutka kad je shvatio da Nikolić ima ogromnu podršku Rusije i lično Vladimira Putina, a tihi rat između Nikolića i Vučića je definitivno krenuo kad je Vučić sprečio Nikolića da se po drugi put kandiduje za predsednika Srbije.

Uz prljavu kampanju protiv Nikolića i njegove supruge Dragice,  koju je Vučić pokrenuo preko njegovih tablodida i televizija, Toma je shvatio da u tom trenutku nema nikakve šanse, jer bi protiv sebe imao i Vučića i sad već nebitnog Sašu Jankovića, koga je podržala cela tadašnja opozicija.

Sad Tomislav Nikolić, za koga izvor Balkanske iz njegovog okruženja tvrdi da je obezbedio ogromnu finansijsku podršku sa više strana, za sebe ne želi ništa, već samo da uzvrati udarac i da se osveti svom ‘političkom sinu’, i da mu se tokom eventualne predizborne kampanje pruži prilika da se opere od svih laži koje su prema njemu iznosili i vlast i opozicija željna Vučićeve ljubavi, pa da se na miru vrati u svoju Bajčetinu i uživa u političkoj penziji, napominje za kraj izvor Balkanske.

Balkanska

Advertisements