Tužilaštvo traži za Miškovića pet godina zatvora i osam miliona dinara

Tužilaštvo traži za Miškovića pet godina zatvora i osam miliona dinara

Tužilaštvo je danas, nakon iznošenja završnih reči, na suđenju Miroslavu Miškoviću, vlasniku “Delta holdinga”, koji se tereti za podstrekivanje sina Marka na utaju 320 miliona dinara, za biznismena zatražilo pet godina zatvora i novčanu kaznu od osam miliona dinara.

Screenshot

Kako saznaje Blic, tužilaštvo je za Marka Miškovića, koji je u ovom postupku optužen za poresku utaju, tražilo četiri godine zatvora i novčanu kaznu od, takođe, osam miliona dinara.

Najveća kazna zatražena je za Mila Đuraškovića, u ovom postupku osumnjičenog za zloupotrebu položaja zatražilo 10 godina zatvora i novčanu kaznu od 10 miliona dinara.

Ovim je pred Specijalnim sudom u Beogradu danas okončan dokazni postupak protiv Miškovića. Na optuženičkoj klupi su i i Jadranka Bardić i Živojin Petrović. Proces protiv Miškovića, spojen je sa postupkom koji se vodi protiv Mila Đuraškovića, vlasnika “Nibens grupe” i još šestoro optuženih da su naneli štetu kruševačkoj Fabrici maziva.

Za Bardić i Petrovića zatražena je kazna zatvora od po dve godine zatvora.

Ovo će biti druga presuda u postupku protiv Miškovića. Prvom presudom u junu 2016. Mišković osuđen je na pet godina zatvora jer je sinu pomagao da utaji porez, ali je nju ukinuo Apelacioni sud i suđenje vratio na početak.

Miškoviću se od tada sudi za optužbe da je pomogao sinu Marku da utaji 320 miliona dinara poreza, jer je prethodnom presudom oslobođen optužbi da je izvlačio novac iz putarskih preduzeća, što je potvrdio i Apelacioni sud.

Advertisements

Poznati srpski biznismen uhapšen je u decembru 2012. godine. Mišković je pušten iz pritvora posle više meseci uz jemstvo od 12 miliona evra.

Tužilaštvo traži za Miškovića pet godina zatvora i osam miliona dinara

Izvor: NOVA EKONOMIJA