U Ćupriji zaplenjeno 36 tona mesa i mesnih prerađevina sa Kosova

U Ćupriji zaplenjeno 36 tona mesa i mesnih prerađevina sa Kosova

Jagodinska policija zaplenila oko 36 tona mesa i mesnih prerađevina bez dokaza o poreklu i uhapsila pet osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe učestvovali u toj nabavci, saopštio je MUP.

U Ćupriji zaplenjeno 36 tona mesa i mesnih prerađevina sa Kosova
Facebook

Uhapšeni su S. P. (1972), odgovorno lice preduzeća “Pavlović” sa područja Ćuprije, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, i M. D. (1984), odgovorno lice preduzeća “AM Trgotrans 08” iz Užica, osumnjičenog za zloupotrebu položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Policija je uhapsila i D. G. (1980) iz Ćuprije, M. M. (1981) iz Paraćina i M. S. (1987) iz Raške, osumnjičene da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Krivičnom prijavom obuhvaćene su još dve osobe, od kojih se jedna već nalazi u pritvoru, a za drugom policija traga.

Postoje osnovi sumnje da je S. P. sa M. D. nabavio meso i mesne prerađevine bez dokaza o poreklu, radi dalje prodaje kupcima za gotov novac.

Kako se sumnja, nabavljeno meso je sa AP Kosovo i Metohija više puta dopremano do preduzeća “AM Trgotrans 08”, gde je pripremano za dalju prodaju.

D. G., M. M. i M. S. su, kako se sumnja, obezbeđivali nesmetan transport mesa do preduzeća “Pavlović” tako što su vozaču, za kojim policija intenzivno traga, javljali o kretanju policije na putu od Užica do Ćuprije.

Policija je u hladnjači preduzeća “Pavlović” pronašla oko 31,4 tone mesa, a u hladnjači preduzeća “AM Trgotrans 08” oko 4,5 tona, čija se ukupna vrednost procenjuje na oko 12,6 miliona dinara.

Advertisements

Izvor: RTS