U Srbiji u petak hladno i oblačno, uz slab sneg

U Srbiji u petak hladno i oblačno, uz slab sneg

U Srbiji će sutra biti hladno, umereno do potpuno oblačno, uz provejavanje slabog snega, uglavnom na severu, zapadu i jugozapadu uz manje povećanje visine snežnog pokrivača, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, severozapadni. Najniža temperatura kretaće se od minus devet do minus tri stepena Celzijusa a najviša od minus četiri do dva stepena.

U Beogradu se sutra očekuje hladno, umereno do potpuno oblačno vreme, uz mogućnost provejavanja slabog snega. Duvaće slab i umeren, severozapadni vetar. Najniža temperatura biće od minus sedam do minus četiri stepena a najviša oko minus dva stepena Celzijusa.

U Srbiji će do utorka biti hladno, u jutarnjim satima slab i umeren, a početkom sledeće sedmice i jak mraz, najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nula stepeni (ledeni dani).

Do ponedeljka će povremeno padati sneg uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača, u planinskim predelima očekuju se snežni nanosi i povremena vejavica. Više snega se očekuje tokom noći od subote na nedelju i u nedelju, naročito na zapadu, jugozapadu i u centralnim predelima. U ponedeljak će biti slabljenje i prestanak snega, a u utorak suvo.

Od srede će biti novo naoblačenje sa padavinama, uz manji porast temperature. U Beogradu će naredne sedmice biti slično vreme.

Biometeorološka prognoza za petak, 4.januar 2019. godine:

Biometeorološka situacija može nepovoljno uticati na cerebrovaskularne bolesnike i astmatičare. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti bolovi u kostima i zglobovima i promenljivo raspoloženje.

U Srbiji u petak hladno i oblačno, uz slab sneg

Beta