“Ujedinjeni” se raspali, Jeremić BESNI na Ponoša – tvrdi da mu otima stranku

Lider Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u gostovanju na televiziji Nova S da ga ne bi iznenadilo da bivši načelnik Generalštaba i predsednički kandaidat na proteklim izborima ispred koalicije “Ujedinjeni za pobedu Srbije” Zdravko Ponoš izvuče neke ljude iz njegove stranke.

Na voditeljkinu konstataciju o njegovoj prethodnoj izjavi da ga ne bi začudilo da mu Ponoš izvuče neke ljude iz stranke, Jeremić je odgovorio:

– Pa jeste, oni su tu i transparentni! Posle ovog izbornog rezultata za koji mislim da je bio daleko od sjajnog, govorim pre svega o republičkom rezultatu. A što se tiče odnosa u bivšoj koaliciji “Ujedinjeni za pobedu Srbije”, ona je došla u ogromnu krizu, zapravo fatalnu krizu jer je jedan član te koalicije potpuno na svoju ruku, nakon što su se završili izborni, a rezultati neobjavljeni, niti svi glasovi prebrojani, odlučo da ode i razgovara o tome kako dalje sa Aleksandrom Vučićem. To je bilo ono što je bacilo bombu na poverenje i na odnose koji su do tada postojali. Nismo mi napravili takav prilično radikalan i kontraverzan korak – naveo je.

Da podsetimo, sukob Zdravka Ponoša i Vuka Jeremića započet je nakon katastrofalnih rezultata izbora i sada kulminira.

Advertisements

Dan nakon što je predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić na konferenciji za novinare demantovao navode da su četiri odbora raspuštena zbog podrške predsedničkoj kampanji Zdravka Ponoša, bivši šef Opštinskog odbora u Kostolcu Arsenije Savić rekao je da to nije istina.

Prema njegovim rečima, obračun sa članovima Narodne stranke koji su pružali podršku svom dojučerašnjem potpredsedniku u izbornoj kampanji, istog momenta su stavljeni na crnu listu, izbačeni su iz stranačke Viber grupe, a u konačnici su raspušteni celi odbori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *