Upozorenje RHMZ: Sutra jak mraz, u sredu ledena kiša

Upozorenje RHMZ: Sutra jak mraz, u sredu ledena kiša

Beograd — Republicki hidrometeoroloski zavod upozorio je da će noćas i sutra na području Srbije biti umeren i jak mraz, od -18 do -8 C.

Upozorenje RHMZ: Sutra jak mraz, u sredu ledena kiša
Pixabay

Sutra od popodneva i u sredu na severu i zapadu Srbije očekuje se lokalna pojava kiše koja će se lediti na tlu.

U sredu i četvrtak, 9. i 10. januara, na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije očekuje se obilan sneg i znatno povećanje visine snežnog pokrivača.

U Srbiji će sutra ujutro biti pretežno vedro i veoma hladno, uz umeren i jak mraz.

U toku dana sa severozapada postepeno naoblačenje sa slabim snegom.

Usled porasta temperature na severu i zapadu Srbije, sneg će mestimično preći u kišu, koja će se lokalno lediti na tlu.

Na istoku i jugoistoku veći deo dana suvo. Vetar će biti slab i umeren, u skretanju na južni i jugozapadni, na jugu Banata i u planinskim predelima kratkotrajno jak. Najniža temperatura od -18 do -8 C, a najviša od -5 do 3 C.

U Beogradu će sutra ujutru biti pretežno vedro i veoma hladno sa umerenim i jakim mrazem. U toku dana postepeno naoblačenje, posle podne povremeno sa slabim snegom, koji će uveče i u toku noći uz porast temperature preći u susnežicu i kišu, lokalno uz poledicu.

Vetar slab i umeren, južni. Najniža temperatura oko -8 C, na periferiji grada i do -15 C, a najviša oko 1 C. Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 15. januara: Pretežno oblačno i hladno, povremeno sa snegom.

Obilnije padavine očekuju se u sredu i četvrtak, 09. i 10. januara na jugozapadu, jugu i jugoistoku Srbije, uz znatno povećanje visine snežnog pokrivača.

Mešovite padavine, kiša i sneg, uz lokalnu pojavu poledice moguće su na severu Srbije u sredu ujutro i pre podne, a za dane vikenda i početkom naredne sedmice, od 12. do 15. januara, ponegde i u ostalim krajevima nižim od 500 metara.

Upozorenje RHMZ: Sutra jak mraz, u sredu ledena kiša

Tanjug