Veselji: Može da se desi da Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo

Veselji: Može da se desi da Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo

Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji najavio je da može da se desi da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo, piše portal RTK.

Veselji: Može da se desi da Vučiću bude zabranjen ulazak na Kosovo
Screenshot

Veselji je, kako piše Koha ditore i prenosi portal RTK, pomenuo tri razloga zašto je zvaničnicima Beograda omogućen ulazak na Kosovo, rekavši da u suprotnom „njihova noga ne bi zgazila“ na Kosovo.

„Ne znam da li dolazi Vučić na Kosovo, dali smo mu dozvolu, ali destrukcijom stabilinosti Kosova ona se dovodi u pitanje. Drugi razlog, nema zbog čega da ide na Gazivode i ne zna se da li dolazi. Ne želim ovo da radim pred vama, da budem patriota ili manje patriota, hoću da postignemo konsenzus“, izjavio je Veselji.

On je dodao da ako se kosovska strana odluči za zabranu, Vučić neće ući na Kosovo.

„Ono o čemu razmišljamo je stanje u kojem se nalaze naši sugrađani, sa pozicija naše nezavisne i suverene države, sa liberalizacijom viznog režima, sa našim međunarodnim partnerima. U suprotnom, da nije ovakve situacije, njegova noga ne bi zgazila na Kosovo. Neka proba bez dozvole, zna onaj drugi (Marko Đurić)“, rekao je Kadri Veselji, prenosi RTK.

Advertisements

Izvor: Danas