Vranje: Istraga zbog golišavih slika sudije

Vranje: Istraga zbog golišavih slika sudije

VRANjSKO Osnovno tužilaštvo pokrenulo je istragu, nakon što je sudija Marija Janićijević podnela krivičnu prijavu protiv biznismena Zvonka Cvetkovića iz Kragujevca, potvrdila je za “Novosti” osnovni javni tužilac Milica Petković.

Sudija Marija Janićijević, Foto: privatna arhiva

– Sudija je dala izjavu, njen mobilni telefon je dat na veštačenje i naložili smo policiji da ispita slučaj – kaže tužiteljka Petković.

Prema njenim rečima, ovo je ujedno i jedini postupak na kome tužilaštvo radi, vezano za brojne optužbe koje su u medijima iznete i sa jedne i sa druge strane.

KRAGUJEVČANIN Zvonko Cvetković zapretio je kontratužbom nakon što ga je Marija Janićijević, sudija Osnovnog suda u Vranju, čije su se obnažene fotografije pojavile u medijima, optužila za prevaru. Naime, ona je u ekskluzivnoj izjavi za “Novosti” navela da Cvetković stoji iza afere koja joj se pakuje i da je zbog toga podnela krivične prijave

Redakciji “Novosti” se javio ovaj “biznismen” koji se predstavlja kao njen bivši partner. Kako kaže, priča o tome da je svojevremeno tvrdio da je lažni savetnik predsednika Aleksandra Vučića mu je nameštena.

– Te informacije koje, pretpostavljam, ona iznosi u javnost prosto nisu tačne. Mene je Apelacioni sud oslobodio svake krivice. Zbog toga ću tužiti i Mariju i njenog advokata koji me tako nazivaju – kaže Cvetković.

Na naše pitanje koji je njegov motiv i zašto iznosi u javnost vrlo ozbiljne optužbe, on tvrdi da su mu “namere jasne i da želi samo jedno”.

– Ne želim da jedna prostitutka radi u pravosuđu. A ja, za razliku od nje, moje optužbe mogu i da dokažem – tvrdi Cvetković i dodaje da će i fotografije i porno snimke izneti u javnost kako bi dokazao svoje tvrdnje.

Marija Janićijević i dalje ne želi da komentariše slučaj koji je uznemirio pravosuđe, već je kategorična u tome da je ona žrtva.

– Ja sam prevarena, a zatim i proganjana. Zbog toga sam protiv Zvonka Đorđevića iz Kragujevca podnela odgovarajuće krivične prijave za urušavanje ugleda i karijere – kaže Janićijevićeva.

Izvor: Novosti

Advertisements

Priredio: Balkanska