Vučević: Ovo je velika investicija koja će poboljšati privredne kapacitete i omogućiti lakši transport robe iz Novog Sada

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislavom Momirovićem prisustvovao početku izgradnje novog vertikalnog keja, kontejnerskog terminala i silosa za žitarice u Luci Novi Sad. Tom prilikom simbolično je postavljena i vremenska kapsula sa porukama koja je integrisana u betonski element koji će biti korišćen u izgradnji vertikalnog keja.

Kako je rečeno tokom posete zvaničnika, danas brodovi koji pristaju u luku Novi Sad, to čine uz obalu, a novom investicijom biće moguće da brodovi pristaju direktno uz nivo keja.

Advertisements

Direktor „DP World“ Novi Sad Klaudio Negreanu je rekao da je „DP Novi Sad“ jedini lučki operater koji je od nedavno osposobljen da prevozi robu u kontejnerima, tako da će novi terminal ujedno biti i skladište za kontejnere. Takođe, biće omogućeno da se kontejneri pakuju i odmah postavljaju na kamion ili na voz, jer će posle mnogo godina biti obnovljena pruga koja prolazi kroz Luku.

– Ovo je velika investicija u infrastrukturi našeg grada i države koja će poboljšati naše privredne kapacitete i omogućiti lakši transport robe iz Novog Sada ka svim destinacijama. Drago mi je što u ovim izazovnim vremenima kompaniji „DP World“ ne opada poslovna aktivnost. Oni plaćaju porez, a mi od tog novca gradimo vrtiće i asfaltiramo ulice, zaposleni dobijaju plate, sve je veoma povezano. Koridor 7 postaje sve značajniji za ekonomiju i turizam, a kako čujem ovde od nadležnih izbalansiran je odnos uvoza i izvoza, čemu doprinose dobra pozicija Novog Sada i ova snažna poljoprivredna regija – istakao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *