SPEKTAKL U NEDELJU Beogradki maraton će biti jedan od najkvalitetniji u regionu

U nedelju 15. maja održava se 35. Beogradski maraton.

Očekuje se da oko 6.700 trkača iz celog sveta krene sa starta u Beogradu. Danas je u skupštini Grada Beograda održana konferencija povodom jubilarnog 35. Beogradskog maratona.

Odrađen je veliki posao. A pripreme traju već mesecima.

Na konferenciji su učestvovali: Vanja Udovičić – Ministar sporta i omladine, Goran Vesić – Zamenik gradonačelnika, Slobodan Branković – Atletski savez Srbije, Darko Habuš – dirkektor Beogradskog maratona, Zoran Đorđević – Pošta Srbije, Nenad Burazor – Galenika, Olivera Jevtić – ambasadorka 35. Beogradskog maratona i predstavnik elitne trke iz Etiopije.

Posle dve godine, ponovo ćemo imati trku zadovoljstva. Slogan ovogodišnjeg maratona je “Prijateljstvo na duge staze”.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakao je da su Srbija i Beograd centar svetskog sporta.

– Pokazali smo da su Srbija i Beograd centar svetskog sporta i da smo zemlja koja voli da se takmiči i pomera granice. Beograd će biti domaćin maratona, zatim F4 Evrolige, sedam dana nakon toga Svetski kup u Veslanju i F8 u vaterpolu, nakon toga sledi Svetsko prvenstvo u ronjenju na dah. Kroz maraton želimo da promovišemo zdrave stilove života – poručio je Udovičić.

– Pošta je prepoznala da je ova manifestacija važna za našu zemlju, naš grad i u tom štafetnom polumaratonu želimo da budemo pokrovitelji i da na taj način uvedemo jednu novu disciplinu. Važno je da u nedelju pošaljemo pozitivnu sliku iz Srbije. – rekao je Zoran Đorđević.

Ispred Atletskog saveza Srbije obratio se Slobodan Branković.

– Drago mi je što je ASS deo tima. Ovo je najveći sportski događaj na ulicama grada Beograda. Možemo ga gledati sa dve strane, turističke i sportske strane. Beogradki maraton će biti jedan od najkvalitetniji u regionu – rekao je Branković.

– Moja karijera traje kao i Beogradski maraton, tri decenije. Čast mi je što sam ambasodrka 35. Beogradskog maratona – rekla je slavna srpska atletičarka Olivera Jevtić.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš govorio je o simbolici slogana “Prijateljstvo na duge staze”.

Advertisements

– Slogan “Prijateljstvo na duge staze” – oslikava naše tradicionalno pokroviteljstvo sa gradom Beogradom, mnogobrojne državne institucije na čelu sa ministarsrtvom omladine i sporta i Atletskom savezu Srbije – rekao je Habuš koji se zahvalio i brojnim sponzorima.

Izvor: Alo.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *