Vučić: Dobro ste me čuli, najbrži u Evropi, ne regionu

Vučić: Dobro ste me čuli, najbrži u Evropi, ne regionu

Mnogo nas sporazuma očekuje tokom posete Kini, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

“To mi je peti put da se sastajem sa kineskim predsednikom Si Đinpingom. Voleo bih da imam još češće susrete, ali to je ogromna čast za našu zemlju”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu posle poslovnog foruma Srbija-Indija.

Prema njegovim rečima, “najmoćnije kineske kompanije sa kojima ranije nismo imali prilike da se sretnemo, sada su iskazale interesovanje za Srbiju.

“Posebno sam srećan jer su nam najavile najmoćnije kineske kompanije da hoće da razgovaraju sa nama”, rekao je.

“Očekujem da ćemo doneti dobre i važne vesti, da ćemo moći i dalje da spuštamo nezaposlenost i ubrazamo rast ekonomije, i da ćemo jednom u naredne tri godine da budemo najbrži u Evropi (po rastu), dobro ste me čuli, u Evropi, ne regionu“, rekao je Vučić i ipak dodao “ne računajući Irsku.

“Irsku ne možemo da stignemo, sve druge možemo”, rekao je.

Kako je rekao, za Srbiju je najvažnije potpisivanje za RTB Bor. Prema njegovim rečima, taj ugovor sa Ziđinom bi trebalo da se oseti 2020. godine sa dodatnih 1, 5 odsto privrednog rasta godišnje.

“To je ugovor za spas istočne Srbije, i šire“, rekao je on i dodao da se očekuje potpisivanje i za ugovor za fabriku guma u Zrenjaninu od gotovo milijardu dolara.

“Ne moram da kažem da je to nešto što menje sve u Zrenjaninu”.

Dodao je da se sa kineskom Eksim bankom priprema sporazum o finansiranju obilaznice oko Beograda.,Koridor 10 i drugi infrastrukturni projekti.

Advertisements

Izvor: B92