Vučić: Histerija opozicije biće sve veća, što je veća njihova nemoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da će histerija opozicije biti sve veća što je veća njihova nemoć.

Vučić je za televiziju Pink u Budimpešti upitao povodom optužbi predsednika Nove stranke Zorana Živkovića za veleizdaju, da li je Kosovo i Crna Gora otišlo u njegovo vreme i dodao da je tokom ove vlasti povučeno 15 priznanja Kosova.

„Sve najbolje im želim“, kazao je Vučić, rekao da je Uskrs prošao i da on još uvek nije pao i dodao da je opozicija mislila na neki naredni Uskrs.

On je naveo da veruje da su „ljudi iz BBC-a u pravu, kada kažu da uživa malu podršku“ odgovarajući na navode novinara te medijske kuće na televiziji N1 Slobodana Stupara.

Vučić je naveo da želi da prepusti čelo Srpske napredne stranke nekome drugom, kao i da želi da dođe do promena.

„Mislim da su svi oni smejurija i ironija“, kazao je Vučić o navodima predsednika lidera Dveri Boška Obradovića da je imenovanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića za rukovodioca Radne grupe za izborne uslove „politička smejurija i provokacija“.

Vučić kazao je da Srbija i Mađarska imaju mnogo toga zajedničkog i da su uspeli da izgrade najbolje moguće odnose danas.

Vučić je u Budimpešti za televiziju Pink rekao da će imati sastanak sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i da će sa njime razgovarati o političkoj i ekonomskoj saradnji, Kosovu i evrointegracijama Srbije.

„Mađarska je naš treći partner u EU posle Nemačke i Italije“, kazao je Vučić za Pink.

On je istakao da su razgovori sa Mađarskom važni i zbog Mađara u Srbiji, ali i Srba u Mađarskoj.

Vučić će se u Budimpešti sresti i sa češkim premijerom Andrejom Babišem i slovačkim premijerom Peter Pelegrinjem i razgovarati o zajedničkim odnosima.

On je naveo da je Višegradska grupa (Mađarska, Slovačka, Češka i Poljska) mnogo važniji faktor, kako je kazao, nego što se to predstavlja u Srbiji, kao i da sa Mađarskom, Slovačkom i Češkom Srbija ima dobre odnose.

„Česi imaju važan posao oko pruge Niš-Dimitrovgrad“, rekao je Vučić i dodao da očekuje da češki predsednik Miloš Zeman dođe uskoro u posetu Beogradu.

Advertisements

Vučić će sutra govoriti na trećem Demografskom forumu u Budimpešti.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *