Vučić i Tači: Mi se ne volimo, ali…

Vučić i Tači: Mi se ne volimo, ali…

Alpbah — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači bili su učesnici debate “Nove perspektive proširenja EU“ na Evropskom forumu Alpbah.

Njih dvojica su tom prilikom govorila o dijalogu Beograda i Prištine, a podelili su i da “ne vole jedan drugog“.

“Da li mislite da se Tači obradovao što sedi pored mene? Da li me voli – ne, i ja ga ne volim uopšte. Ali moramo da razgovaramo i pokušamo da rešavamo problem koji postoji 200 godina. Ako budemo u mogućnosti da pronađemo rešenje, to će biti moguće samo ako dobijemo podršku EU. Bez toga nećemo nikada biti u mogućnosti“, kazao je on.

Slično se izrazio i Tači.

“Ne volimo se Vučić i ja, ali imamo obavezu da sedimo zajedno, radimo i pregovaramo. Nadam se, iako znam da je teško, da ćemo učiniti najbolje. Ako ne postignemo mirovni dogovor, šta je rešenje? To je pitanje protivnicima sporazuma. Ko će biti snažniji – populisti, nacionalisti u Srbiji, na Kosovu, u regionu, kao i čak antizapadne ideologije. Zar neko misli da neko neće da iskoristi taj vakuum. Neko će sigurno, a ne neko sa zapadim vrednostima“, upozorio je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić apelovao je u Apbahu na međunarodnu zajednicu da dopusti Srbima i Albancima da pokušaju sami da reše problem KiM.

Advertisements

I predsednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači pozvao je međunarodnu zajednicu da podrži rešenje do kojeg bi se došlo dijalogom, poručivši da ono nikoga neće ugrožavati.

Izvor: Tanjug, Tviter, Balkanska