Vučić ide sutra na Kosovo

Vučić ide sutra na Kosovo

Beograd — Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će sutra ići na Kosovo i Metohiju i da će svoju posetu početi obilaskom Gazivoda.

On je naveo da je proteklih nekoliko dana bilo izuzetno teško i da su se pritisci nizali u poslednja 72 sata.

“Prethodnih nekoliko dana bili su teški za naš narod i njegove predstavnike i za nas koji predstavljamo Srbiju u međunarodnoj areni. Siguran sam da ne znate šta se zbivalo u prethodna 72 sata. Sve je krenulo teškim, do sada neviđenim, pritiscima na poslanike Srpske liste, a zatim pritiscima na rukovodstvo Srbije da se podrži Ljimaj za šefa kosovskog pregovaračkog tima. Srpska lista nije htela da podrži Ljimaja. Neću da ulazim u razloge, ali ovde imam dosije Ljimaja koji je optužen za najteže zločine protiv našeg naroda”, rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

Kako je dodao, najviši kosovski zvaničnici pretili su hapšenjima, maltretiranjem, a potom je stigla i zabrana odlaska na Gazivode.

“Dobijem zabranu da posetimo Gazivode, u pisanoj formi, što će reći – ako pođeš tamo, proći ćeš kao Đurić, to je za domaću javnost, a za evropsku je sve u redu. To je bio razlog zašto nisam mogao da razgovaram sa kosovskim predstavnicima, što ne znači da ćemo prekinuti dijalog. Moraćemo da nastavimo da razgovaramo jer je ključno da sačuvamo mir”, naveo je Vučić.

Dodao je da je na Gazivodama bio dva ili tri puta, ali i da će sutrašnju posetu Kosovu i Metohiji početi upravo obilaskom Gazivoda i Ekološkog centra na jezeru.

“Obratiću se našem narodu, imaću buran i ispunjen dan, verovatno do ponoći moćda i duže, ali želim da ljudi čuju istinu, možda im se sve i ne svidi, ali moje je da se borim. Imam i ličnu obavezu jer sam na KiM dobio najveću piodršku, za mene je glasalo 80 odsto Srba”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, pokušaće da se u “nemogućoj situaciji” izbori.

Advertisements

“I boriću se, jer osećam ogromnu odgovornost”, poručio je Vučić.

Izvor: B92