VUČIĆ O SASTANKU U BERLINU “Borimo se u Nemačkoj, ali ne možemo da promenimo njihov stav po pitanju KiM”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se novinarima nakon sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Nemačke Analenom Berbok.

Predsednik Vučić je rekao da je razgovarano o evropskoj perspektivi Srbije i krizi u Ukrajini, kao i o situaciji na Kosovu i Metohiji.

– Zadovoljan sam velikim interesovanjem nemačke vlade da nas saslušaju, to je važna i velika vest. Trgovinska razmena Srbije sa Nemačkom će biti veća od 7 milijardi, što znači da postaju naš ubedljivo najveći partner – kazao je predsednik.

On kaže da je bilo delova razgovora koji nisu laki, ali da ne možemo uvek da biramo o čemu pričamo.

Predsednik ocenjuje da Nemačka ide u nebesa kao trgovinski partner Srbije i preći će 15 odsto naše trgovinske razmene.

– Postaje za nas ubedljivo najznačajnija zemlja. Imali smo i razgovore koji nisu bili laki sa Šolcom i Berbokovom, ali ne možete uvek da izbarete lak put.

On je naglasio da sada neće ulaziti u detalje jer ovo nije stvar samopromocije već se radi o budućnosti zemlje.

Advertisements

– Naša pozicija je teška i svakako užasno komplikovana, dodatno zbog izjava predsednika Putina. O svemu tome ću da govorim sutra. Plašim se svega što sledi, situacija može biti užasno teška – kaže predsednik.
Vučić kaže da neće da ispoljava lične emocije jer je predsednik države, te da mu je suština posla da se bori za što bolju poziciju Srbije u Nemačkoj.

– Uvek je dobro pričati kako da idemo napred, a sutra uveče ću govoriti o tome zašto će postojati još veće interesovanje svih za Beograd i Srbiju, a ljudi neka procene da li je to dobro ili loše.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *