Vučić: Pitao sam nindže hoće li da pojedu nešto; Obradović: Jedino ulica može da reši probleme…

Vučić: Pitao sam nindže hoće li da pojedu nešto Obradović: Jedino ulica može da reši probleme…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da otvaranje Slobodne zone dela opozicije kod zgrade predsedništva “nije nešto naročito bitno” i da nema problem sa tim protestom.

Vučić je izjavio da je dolazeći na posao pozdravio osobe koje su bile u šatoru koje je opozicija postavila sinoć i preneo da će on da nudi građanima autoputeve, a oni da se kandiduju za nindže.

“Nemam problem sa tim, prođem mahnem ljudima – dobar dan, doviđenja, sve najbolje vam želim i to je to”, rekao je Vučić za TV Pink.

Vučić: Pitao sam nindže hoće li da pojedu nešto; Obradović: Jedino ulica može da reši probleme...
Screenshot

“Nismo u istoj sferi interesa, na istom nivou. Ja sam daleko ispred, nindže ne mogu da pogledam, niti da se sa njima sukobljavam”, ukazao je on povodom jučerašnje izjave Branislava Lečića da će učesnici protesta biti komandosi i nindže u odbrani od njegove politike.

Advertisements

Razgovor sa Vučićem je vođen u zgradi predsedništva pa se u jednom momentu u prenosu čulo i dovikivanje putem razglasa.

Vučić je na to rekao da im je kada je dolazio na posao mahnuo i da ih je pitao hoće li da pojedu nešto, ali da im je “sad došao neko od njihovih šefova pa moraju da ‘arlauču'”

Lider Dveri Boško Obradović obratio se danas novinarima u takozvanoj “slobodnoj zoni”, koju je opozicija sinoć proglasila na prostoru ispred zgrade Predsedništva, rekavši da jedino ulica može da reši probleme i da oni nemaju više šta da traže u institucijama.

Obradović: Zapadni faktor ne podržava proteste, on podržava Vučića
Screenshot

“Ili će vlast pasti na ulici ili će pristati na slobodne medije i na fer i poštene izbore. Mi smo tu da ne odustanemo”, rekao je Obradović novinarima.

Obradović kaže da očekuje da će pritisak na predsednika Srbije Aleksandra Vučića dovesti do neke “greške u sistemu”, što će im dati snagu “da izdrže” u zahtevima, ali nije precizirao na šta misli.

Vučić: Pitao sam nindže hoće li da pojedu nešto; Obradović: Jedino ulica može da reši probleme…

Na pitanje kako odgovara na ocene da je “slobodna zona” opozicije pasivizirala građane, kojih je sve manje na protestima, Obradović kaže da ta kritika ne stoji i da to zavisi od građana da li će ih biti nekoliko stotina za nekoliko dana ili, u neku sledeću subotu, znatno više.

U “zoni” je, inače, bilo dvadesetak aktivista SzS, a sa Obradovićem je bio Mlađa Đorđević, saradnik Dragana Đilasa.

Novinarima su se obratili i predsednik PSG Sergej Trifunović, kao i predsednik Nove stranke Zoran Živković, čije su stranke preuzele “dežurstvo”.

“Program” za danas je u 19.30 “slobodni dnevnik”, a nakon toga praćenje uživo Utiska nedelje.

Agencije

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *