Vučić u kući Gavrila Principa: Uveren sam da srpski narod neče zaboraviti Principovo junačko delo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik posetili su danas u Grahovu rodnu kuću Gavrila Principa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas se tokom posete rodnoj kući Gavrila Principa u selu Obljaj kod Bosanskog Grahova upisao u knjigu sećanja i najavio da će Srbija uvek pomagati narod Grahova i tog kraja.

„Uveren sam da srpski narod nikada neće zaboraviti junačko delo Gavrila Principa“, napisao je Vučić.

Vučića, koji je u posetu rodnoj kući Gavrila Principa stigao sa srpskim članom Oredsedništva BiH Miloradom Dodikom, generalnim sekretarom predsjednika Srbije Nikolom Selakovićem, ministrom finansija Srbije Sinišom Malim i potpredsednikom SNSD-a Nikolom Špirićem, u Obljaju je dočekao delegat iz srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Duško Radun.

Predsednik Srbije posetio je i tročlanu porodicu Princip, koja živi pored kuće Gavrila Principa, a darivao je i decu iz porodice Čeko iz sela Obljaj.

Dodik i Vučić prisustvovaće večeras u Drvaru centralnoj akademiji pod nazivom “Krajino moja” u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština 1995.

U objavi na Instagram nalogu “budućnostsrbijeav” navedeno je da je predsednik Vučić na tom mestu 1978. godine boravio sa bratom Andrejom.

Na Instagram nalogu su objavljena je i Vučićeva fotografije sa sinom Danilom.

Vučić i Dodik posetili su večeras u Drvaru vrtić „Majka hrabrost“.

Sa Dodikom i Vučićem vrtić su posetili i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković, ministri finansija i odbrane Srbije Siniša Mali i Aleksandar Vulin, kao i visoki zvaničnici Republike Srpske.

Vučić i Dodik potom su se sastali sa načelnicima zapadnokrajiških opština Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Posle toga će prisustvovati centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština pod nazivom „Krajino moja“, koja će biti održana na platou ispred Radničkog doma u Drvaru.

Vučić izjavio je večeras da je Srbija izdvojila milion evra pomoži Drvaru, koji će biti uloženi u najvažnije projekte od interesa za građane, uključujući vodovod.

Deo tog novca će biti upotebljen za izmirivanje dugovanja koja opština Drvar nije mogla da pokrije.

„Veoma sam srećan što sam ovde. Neko mi je rekao da od Berlinskog kongresa, a možda i od pre, nijedan od srpskih knezova, kraljeva, pa onda predsednika, premijera… nikad nije došao u Drvar. Srećan sam što sam ovde i što smo nešto malo mogli da pomognemo“, kazao je Vučić.

On je kazao da će deo od milion evra koje je Srbija donirala Drvaru, odnosno 75.000 evra, biti izdvojeno za neisplaćene obaveze prema porodiljama, majkama sa troje i više dece i rešavanje sličnih problema sa kojima se suočava opština.

Prema njegovim rečima, ostatak novca će biti uložen u najvažnije projekte, poput projekta za vodovod.

„Spremni smo iz Beograda da uložimo u Drvar i taj novac će biti upotrebljen na najbolji način“, kazao je Vučić.

On je stanovnicima Drvara poručio da ostanu na svojim ognjištima, navodeći da ovo nije kraj podrške Srbije.

„Srbija će biti uz vas mnogo više nego ranije“, kazao je Vučić, dodavši da će biti doneta odluka o davanju posebnih subvencija za one koji žele da ulažu u četiri opštine – Petrovac, Drvar, Grahovo i Glamoč.

„Osećaćete sve veću pomoć Srbije… Gledaćemo da obnovimo sve, jer moramo da pokažemo snagu razvoja, jačanja ekonomije i snagu bućnosti u koju verujemo“, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je u Drvar, koji je opština u Federaciji BiH sa većinskim srpskim stanovništvom, došao zajedno sa ministrima odbrane i finansija, Aleksandrom Vulinom i Sinišom Malim.

U posetu Drvaru sa Vučićem je stigao i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Oni će večeras prisustvovati centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština pod nazivom „Krajino moja“, koja će biti održana na platou ispred Radničkog doma u Drvaru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *