Vučić: Znamo za akcije ROSU, imamo jake mere kao odgovor

Beograd — Znamo da je ROSU u pripravnosti, izjavio predsednik Srbije nakon sastanka s predstavnicima Srba s Kosova, u Palati Srbije.

Aleksandar Vučić je rekao i da međunarodna zajednica treba da spreči hapšenje Srba na KiM.

On je na konferenciji za medije rekao i da je sa Srbima sa KiM pripremio “jake mere” kao odgovor Srbije na ponašanje Prištine, ali da će se s njihovom primenom sačekati do sastanka u Parizu.

“Spremili smo mere. Gledaćemo da ne pogode Srbe na KiM, zato su one ograničene, ali vrlo snažne i oštre. Nećemo ići s njima dok se ne završi sastanak u Parizu”, rekao je Vučić povodom razgovora sa predstavnicima Srba sa KiM.

Kako je dodao, njegov zadatak u Parizu će biti da upozna predstavnike Evrope, Merkelovu i Makrona, o odgovoru Srbije posle devet meseci anticivilizacijskih taksa, rezolucije o tzv. genocidu, formiranju vojske, nesprovođenju Briseskog sporazuma od Prištine. Predsednik je rekao i da znamo da su jedinice ROSU u pripravnosti i da nameravaju da hapse Srbe, i pozvao međunarodnu zajednicu da spreči takav razvoj događaja.

Predsednik Aleksandar Vučić preneo je, posle sastanka sa oko 140 političkih predstavnika Srba i najznačajnijih institucija Srbije na Kosovu i Metohiji, da su izrazili zabrinutost zbog toga što se pripremaju akcije specijalnih jedinica na Kosovu i da je pripremljeno hapšenje više desetina lica srpske nacionalnosti na KiM.

“Molimo i upozoravamo međunarodnu zajednicu da to spreči, jer u ludilu borbe albanskih strana na Kosovu za rejtinge na kraju stradaju Srbi”, poručio je Vučić.

Takođe, zamolio je predstavnike Kvinte koji su, kako je rekao, bili zabrinuti za ono što se dešavalo na izborima 2017, da pokušaju da spreče provokacije i akcije usmerene na iseljavanje Srba sa KiM.

Kazao je da su pripremljene mere i da se vodi računa da ne pogode Srbe na severu KiM i da će zato biti ograničenog karatera. “Dok će neke biti vrlo snažne i vrlo oštre, nećemo ići sa njima do završetka sastanka u Parizu”, naveo je Vučić.

Kazao je da će na sastanku u Parizu upoznati Merkelovu i Makrona o odgovoru Srbije na takse posle devet meseci, kao i na rezoluciju o genocidu i formiranju vojske Kosova, nesprovođenja Briselskog sporazuma…

“Oni koji su mislili da će u Parizu biti nekih razgovora, greše, neće biti nikakvih razgovora dok ne ukinu takse. Možemo o lepom vremenu da razgovaramo, a o statusu KiM neće biti razgovora, dok ne ukinu takse.”

Vučić kaže da Albanci misle da je njihov bezobrazluk i drskost važnija od svega i da misle da se isplati da stvaraju novu realnost. Poručio je, ironično, da je odlučio da ne bude neposlušan, pošto je video da mu u američkim izveštajima prete, kao da će na još nešto hrabriji način i otvorenije da zastupa interese našeg naroda, ali i da se borim protiv ludila Albanaca.

“Ukinite takse i razgovraćemo o čemu hoćete, ako ne, pričaćemo o lepom vremenu i dobrim bokserima u Prišitni, na primer. Nema dijaloga dok se ne privedete poznanju prava i dok ne počnete da poštujete norme međunarodnog prava.

Advertisements

“To će biti moja poruka Mereklovoj i Makronu”, naveo je on. Predsednik je razgovarao sa Srbima sa KiM nakon što su kandidati Srpske liste ubedljivo pobedili na izborima za gradonačelnike četiri srpske opštine na KiM, a pre sednice Skupštine Srbije o Kosmetu. Sastanku u Palati Srbija prisustvuje oko 140 predstavnika Srba, kao i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i generalni sekretar predsednika Nikola Selaković

Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *