Zaev predložio sastav nove makedonske vlade

Zaev predložio sastav nove makedonske vlade

Borbu za svako radno mesto, očuvanje potencijala i kapaciteta kompanija i povezivanje plata i penzija sa tendencijom njihovog rasta čim prođe kriza sa kovidom-19, obećao je mandatar za sastav nove Vlade Severne Makedonije Zoran Zaev koji je danas Sobranju podneo sastav i program nove koalicione vlade.

Paralelno s tim, najavio je i formiranje komisija koje će raditi na pročišćavanju pravosuđa i proveri imovine i i finansija zvaničnika, kao i pripremu pregovaračkog procesa sa Evropskom unijom.

Očekuje se da će prva međuvladina konferencija biti održana krajem oktobra ili početkom novembra, prenela je TV Telma.

Zaev je u parlament došao sa svih 19 ministara koliko će imati nova koaliciona Vlada njegovog SDSM i albanske DUI Alija Ahmetija, umesto dosadašnjih 26.

Zaev predložio sastav nove makedonske vlade
Printscreen

Zaev predložio sastav nove makedonske vlade

Mandatar, i lider SDSM, očekuje da će početkom naredne nedelje Severna Makedonija već imati novu Vladu, za koju je predložio “izvanredan sastav kandidata” i istakao da “veruje da predstoji četvorogodišnji neponovljiv pozitivan period za građane i zemlju”.

Advertisements

Zaev je obećao je da će nova Vlada obezbediti kontinuitet u sprovođenju zajedničkih strateških prioriteta – članstva u NATO i EU i dobrih međususedskih i etničkih odnosa, a među prioritetima je naglasio i borbu protiv pandemije korona virusa.

Fonet

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *