Žalbe Gruevskog odbijene, mora na izdržavanja kazne

Žalbe Gruevskog odbijene, mora na izdržavanja kazne

Krivični savet odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda u Skoplju odbio je žalbe Nikole Gruevskog i njegovih advokata i potvrdio rešenje o izvršenju zatvorske kazne za bivšeg premijera i bivšeg lidera VRMO-DPMNE.

Žalbe Gruevskog odbijene, mora na izdržavanja kazne
Screenshot

Gruevski treba da se javi u zatvor „Šutka“ radi izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne u predmetu „Tenk“, javila je MIA.

Sobranje ranije danas nije oduzelo mandat poslaniku vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom.

MIA prenosi da je za predlog Komisije za mandatno-imunitetna pitanja za oduzimanje mandata Gruevskom glasalo 58 poslanika, a 27 se izjasnilo „protiv“. Za oduzimanje mandata bila je potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika.

Ta komisija Sobranja je u sredu većinom glasova preporučila oduzimanje poslaničkog mandata nekadašnjem predsedniku Vlade zbog izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne koja mu je izrečena za nabavku luksuznog automobila marke „mercedes“ u predmetu „Tenk“, koji vodi Specijalno javno tužilaštvo Makedonije.

MIA navodi da se današnjom odlukom poslanika ne odlaže izvršenje zatvorske kazne Grueveskom koji je juče trebalo da se pojavi u zatvoru. Međutim, on je zajedno sa advokatima podneo žalbu na izvršenje, koja je danas odbijena.

Advertisements

Izvor: Sputnjik