“ZAMISLITE ŠTA TEK SAD RADI KAD IMA VLAST” ŠEŠELJ: Vučić se bavio prislušnim radnjama i u opoziciji prema svojim saborcima!

Četiri dana držao je ministar policije javnost u neizvesnosti, pre nego što je saopštio podatke za koje tvrdi da su dokazi da su Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić prisluškivani dok su bili opozicija.

Stefanović kaže da su Vučića, nekada sa nalogom suda, nekada bez, prisluškivali od 1995. do 2000. Od 2000. do 2003, a od 2007. do 2012, prema rečima ministra, prisluškivali su ga dok je razgovarao sa ljudima čiji su razgovori praćeni po nalogu suda.

“To su Goran Vesić i Vladimir Đukanović. Označeni su kao ekstremisti. Oni kao ekstremisti su bili prisluškivani, a na njima su primenjivane mere nadzora i to faktički da bi se pratila njihova komunikacija sa Vučićem. NJih dvojicu sam uzeo kao primer. Oko Aleksandra Vučića je izabrano 10 ili 12 ljudi koji su bili u komunikaciji sa Vučićem”, rekao je ministar Stefanović.

On nije porekao da je reč o zakonskom prisluškivanju, već ga je nazvao perfidnim, jer kako kaže, nisu te ljude bezbednosne službe pratiile zato što su predstavljali neku pretnju, već samo da bi čuli o čemu Vučić ili Nikolić s njima govore.

Bez odobrenja suda kaže, ne želi da otkrije ko su ti ljudi.

Izvor: Pravda

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *