Živković o bojkotu Skupštine: ” Da li pustiti da taj cirkus ide sam po sebi sa ludim carem i dvorskim ludama?“

Živković o bojkotu Skupštine: ” Da li pustiti da taj cirkus ide sam po sebi sa ludim carem i dvorskim ludama?“

Predsednik Nove stranke Zoran Živković najavio je danas mogućnost da opozicija koja čini Savez za Srbiju učestvuje na plenarnoj sednici Skupštine koja bi imala neku naročito važnu temu i bila dobro pripremljena, kao što je Kosovo ili Evropska unija.

On je, gostujući u emisiji Prav ugao, TV Vojvodine, rekao da je odluka da se bojkotuju skupštinske sednice, kao što je navedeno u predlogu Sporazuma sa narodom, ali da postoje posebno važne situacije zbog kojih bi u Savezu za Srbiju razgovarali o tome da učestvuju u raspravi.

„Naš dogovor je ako se desi nešto što je novina, pozitivna ili negativna, neki dogadjaj, situacija, neka potreba, naravno da ćemo da sednemo i da ponovo pričamo o konkretnim aktima, to piše i u sporazumu“, rekao je Živković.

On je govoreći o današnjem bojkotu skupštinskog zasedanja, rekao da ne žele da budu kulisa i da je sednica sa 40 tačaka zakazana u petak, a podsetio je i da je opozicija bojkotovala i sednicu kad je u Skupštinu došao slovenački predsednik Borut Pahor.

Prema rečima Živkovića, bojkot skupštinskih zasedanja je „principijelan stav“, ali je pitanje da li je „bolje pustiti da taj cirkus ide sam po sebi sa ludim carem i dvorskim ludama“, ili pokušati da zbog građana iznesu svoj stav kada se pojavi neka nova situacija, na primer rasprava o Kosovu ili EU.

On je rekao da nije dobio odgovor kada je na društevnim mrežama pitao predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića o izjavi da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić zvati na razgovore članove opozicije i da misli da su neki već obavljeni.

Živković je dodao da „ne sumnja ni u koga“ iz opozicije da je išao na razgovore sa predsednikom Srbije.

„Ne koristi, kontrakorisno je kad emitujete rečenice sa nekom misterijom a ne znače ništa“, rekao je Živković navodeći da će Jeremića pitati na šta je mislio svojom izjavom.

Govoreći o nošenju vešala na protestima, on je rekao da ne treba davati bilo šta kao povod Vladi i Vučiću da još više „pogoršaju stanje“.

Živković je konstatovao i da je biračko telo još od ’90-tih godina podeljeno na pola, na one koji misle da su Srbi stariji od ameba i da ih mrzi ceo svet i na liberalni, proevropski deo.

Advertisements

„Pitanje je da li će neka stranka na izbore da izvede pet, 15 ili uspeti to sa 95 odsto glasača opcije koju zastupa“, rekao je Živković.

Živković o bojkotu Skupštine: ” Da li pustiti da taj cirkus ide sam po sebi sa ludim carem i dvorskim ludama?“

Beta