A od Neše za policiju – hrana sumnjivog kvaliteta sa nevidljivim rokom trajanja!

Policijskom sindikatu Srbije javile su se naše kolege iz Bora koji se nalaze na obuci u centru Žandarmerije u Nišu, a koji su dobili hranu sumnjivog kvaliteta. Ovih dana se održavaju obuke za pripadnike Interventnih jedinica policije iz raznih Policijskih uprava iz Srbije iz javnog reda i mira, koja se održava u Nišu.

– Policajcima iz Bora kada su krenuli iz svog grada za Niš podeljeni su lanč-paketi. U sastavu ovih paketa nalazi se sumnjiva hrana na kojoj nije vidljiv rok trajanja, odnosno da li je rok već istekao ili ne, pošto je deo gde je napisan tačan dan dokle je dozvoljena upotreba na pakovanjima vidno oštećen, kaže za Vesti Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

A od Neše za policiju - hrana sumnjivog kvaliteta sa nevidljivim rokom trajanja!
Foto: PSS Negotin

– Policajci ne znaju da li uopšte da jedu tu hranu, u strahu za svoje zdravlje. Da li se prazne neki magacini i u pola cene kupuje hrana kojoj ističe rok trajanja, za proviziju ili je prosto reč o neopreznosti, nadamo se da će nadležni organi utvrditi. Ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari ističe Mijailović.

PSS: Na pitanje gde su pare za naše plate, jednog će dana će odgovoriti specijalni tužilac za organizovani kriminal
Foto: Vanja Đurđević

Podsećamo na ekstremne slučajeve kada su policajci slati na zadatke, a da nisu imali šta da jedu, da su pacovi bili u skladištima sa hranom, kao u Kopnenoj zoni bezbednosti ili tokom čuvanja državne granice, kada je policajcima za 15 dana angažovanja dat novac za ishranu koji je trajao tri dana – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Poznato je da su i pored neviđene reklame proizvodi “Zlatiborac” već duže vreme među potrošačima obeleženi kao nekvalitetni i neukusni. Po prepunim rafovima u marketima sa njihovim proizvodima, pretpostavljamo da ih malo ko kupuje.

Advertisements
Foto: PSS Negotin

Da li je ovo uvaljivanje policajcima proizvoda “Zlatiborca”, sa verovatno namerno obrisaniim rokom trajanja, još jedan dil tajkuna i vlasti, ne možemo da tvrdimo ali možemo da pretpostavimo, jer nam na to ukazuje dosadašnje loše iskustvo, nebriga za policiju i naravno sprega vlastodržaca i tajkuna svih fela.

Balkanska, Vesti online