VIŠI JAVNI TUŽILAC U BEOGRADU ISTAKAO ZNAČAJ SARADNJE S MEDIJIMA: Veća transparentnost vodi do većeg poverenja građana u rad

Za manje od mesec dana od formiranja nove službe za saradnju sa medijima, Više javno tužilaštvo u Beogradu objavilo je više od 70 medijskih informacija iz oblasti svog rada i postupanja.

Od 5. maja zaključno sa 31. majem, tužilaštvo je izdalo 31 saopštenje za javnost i odgovorilo na 43 novinarska pitanja u vezi sa predmetima koji zanimaju javnost, što je do sada najveći broj objava koje je dalo neko javno tužilaštvo u Srbiji.

U istom periodu u prostorijama Višeg javnog tužilaštva, u beogradskoj Palati pravde, održani su sastanci sa novinarima, kao i sa portparolima iz osnovnih javnih tužilaštava sa teritorije nadležnosti Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u cilju koordiniranja medisjkih objava i bolje saradnje.

Sastancima je prisustvovao i Viši javni tužilac u Beogradu Nenad Stefanović, koji je naglasio značaj otvaranja tužilaštva prema medijima i javnosti, pre svega radi blagovremenog i tačnog informisanja, veće transparetnosti rada, a u želji da se poveća poverenje gradjana u rad javnog tužilaštva.

Advertisements

Službom koordinira savetnik za medije, bivši novinar sa dugogodišnjim iskustvom u izveštavanju o radu pravosudja, koji je medijima dostupan za pitanja i odgovore i mimo utvrdjenog radnog vremena tužilaštva.

Sve informacije koje se tiču rada VJT, izuzev onih koje su zakonom predvidjene kao poverljive, zbog tajnosti istrage, na ovaj način će i u narednom periodu biti blagovremeno prosledjene, odnosno dostupne javnosti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *