Bajden zbog virusa korona vraća restrikcije ulaska u SAD

Predsednik SAD Džo Bajden ponovo je uveo restrikciju ulaska u SAD za većinu osoba koje nisu Amerikanci, a dolaze iz Velike Britanije, Brazila, Irske i većeg dela Evrope, rekao je zvaničnik Bele kuće.

Bajden će proširiti te zabrane takođe na osobe koje su nedavno bile u Južnoj Africi zbog informacija o pojavi novih, prenosivijih sojeva korona virusa u SAD, dodao je taj zvaničnik.

Bajdenova odluka spada u okvir plana nove administracije za borbu protiv korona virusa koji se razbuktao u SAD, najteže pogođenoj zemlji na svetu po broju slučajeva zaraze (25,1 milion), i po broju umrlih – više od 419.000.

Bajden je u petak ocenio da broj umrlih od korona virusa u SAD treba da bude znatno manji od 600.000.

Već prvih dana od stupanja na dužnost u sredu Bajden je zaoštrio propise o nošenju maski i naredio karantin za osobe koje dolaze u SAD avionom.

Donald Tramp je poslednjih dana na vlasti objavio da će biti ukinute zabrane ulaska u SAD za putnike iz većeg dela Evrope i Brazila, ali je Bajdenova administracija saopštila da će odmah poništiti tu naredbu koja je trebalo da stupi na snagu 26. januara.

Advertisements

Tramp je 31. januara 2020. objavio prvu zabranu ulaska putnicma iz Kine u zemlju da bi se zaustavilo širenje korona virusa. Ta zabrana proširena je na evropske zemlje 14. marta.

Izvor: Danas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *