SLEDEĆA PANDEMIJA BIĆE BIOTERORISTIČKA Bil Gejts: Pojaviće se nova pošast

Milijarder Bil Gejts upozorava da će sledeća pandemija zadesiti svet već u narednih dvadeset godina.

On je u intervjuu za “El Diario” koji je objavljen u nedelju, rekao da postoji 50 odsto šanse da se u narednih 20 godina pojavi nova pošast.

“Pored poznatog virusa, sledeća pandemija mogla bi biti bioteroristički agens koji je napravio čovek ili nešto što čini iskorak iz sveta prirode zbog klimatskih promena, rekao je on, prenosi Raša tudej.

Zbog toga ovaj filantrop smatra da bi sve zemlje trebalo da ulože ogromna sredstva u istraživanje mogućih patogena, ujedno pozivajući na stvaranje stručnog tima od 3.000 naučnika i specijalista koji bi se bavili isključivo pripremom i otrkivanjem budućih pandemija.

To, međutim, nije nova tema o kojoj Gejts govori, budući da ju je pominjao i u svojoj nedavno objavljenoj knjizi. Reč je o specijalnom timu čija bi skraćenica bila GERM (Global Epidemic Response and Mobilization), a on predlaže da se taj tim oformi pod okriljem Svetske zdravstvene organizacije.

Naravno za Gejtsovu ideju potrebne su milijarde dolara, koje opet iziskuju veća budžetska izdvajanja za svaku zemlju.

Gejts je odbacio mogućnost da majmunske boginje postanu sledeća svetska pandemija, o čemu su pisali brojni svetski mediji. On smatra da ta zarazna bolest ima mali potencijal da poremeti čovečanstvo na način na koji je to učinio kovid-19. “Da nije bilo koronavirusa majmunske boginje ne bi bile ni na vestima”, dodao je on.

Advertisements

Ipak, nije isključio mogućnost mutiranja virusa tih boginja u “nešto gadnije”, a podsetio je da je bolest u Evropu došla iz Zapadne Afrike gde je ona endemska bolest od koje obolevaju gej I biseksualni muškarci.

Gejts je s druge strane istakao i da svet još uvek nije završio sa koronavirusaom , dodajući da smo još uvek svi u riziku jer virus kovida i dalje mutira i postoji opasnost da se razvije neki još zarazniji soj.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *