Bjelogrlić: Primoran sam da znam za Marijana Rističevića, nesreću koja je zadesila ovo društvo

Bjelogrlić: Primoran sam da znam za Marijana Rističevića, nesreću koja je zadesila ovo društvo

Glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić izjavio je da je nesreća komentarisati izjave poslanika Srpske napredne stranke Marijana Rističevića o kulturi.

“Od svih nesreća koje su zadesile ovo društvo, ne mogu da izuzmem i to što sam primoran da znam ko je izvesni Marijan Rističević. Kad bih komentarisao njegove izjave, i to, ni manje ni više, nego o kulturi, to bi tek bila prava nesreća. Nemojte molim vas…”, rekao je Bjelogrlić.

Bjelogrlić: Primoran sam da znam za Marijana Rističevića, nesreću koja je zadesila ovo društvo
Screenshot

On je tako za list Danas prokomentarisao Rističevićevu izjavu da poznati umetnici dobijaju novac od države za filmove, a ruše vlast.

Naime, tokom jučerašnje skupštinske rasprave lider Narodne seljačke stranke Marijan Rističević je, osim o zakonima, govorio i o tome koliko su novca dobili glumci Nikola Kojo, Dragan Bjelogrlić, Mirjana Karanović i reditelj Srđan Dragojević koji su, kako je rekao, nezadovoljni i protiv aktuelne vlasti.

Rističević je kazao da aktuelna vlast izdvaja velika sredstva za filmsku produkciju i naveo da poljoprivrednici u Srbiji dobijaju manje sredstava od nekih glumaca.

“Prethodna vlast nije dodelila nikakav veći novac za snimanje filmova. Ova je odvojila milijardu i, gle čuda, podigli se srećni dobitnici. Nikola Kojo je dobio za film “Stado” 20.000.000 dinara. Retko ćete naći poljoprivredno gazdinstvo sem (Zoran) Živkovićevog koje je dobilo toliko novac. I danas on aktivno radi u rušenju vlasti Srbije, a ja bih rekao da pokušava da potkopa i same temelje države, jer želi da stane na stranu onih koji podržavaju proteste iz Zagreba, Prištine, Tirane itd”, rekao je Rističević.

On je potom spomenuo iznose koji su dobili i Dragan Bejlogrlić, Mirjana Karanović i reditelj Srđan Dragojević, kome kako je naveo “ova vlast ne valja, a valjala mu je kada je bio u njoj celih 30.000.000 dinara”.

Advertisements

“Treba dobro razmisliti, kultura nam je potrebna, da li ovi ljudi uopšte šire kulturu. Nisu oni Kusturica”, kazao je poslanik vladajuće Narodne seljačke stranke.

N1, Danas, Balkanska