Boban Jovanović/Unija MOST: Narod nas je prepoznao

Izbori su raspisani, počinje izborna utakmica za poverenje gradjana. Pored dominantnih političkih snaga olicenih u SNS, SPS i SRS očekuje se da će u poslaničkim klupama svoje predstavnike imati i dva nova politička aktera:SPAS i Unija MOST. Ovim povodom razgovarali smo sa gospodinom Bobanom Jovanovićem, koordinatorom koalicije stranaka Unija Most.

BP:Gospodine Jovanović, hvala Vam što ste se odazvali našem pozivu.

BJ: Hvala vama.

BP: Šta je to MOST?

BJ:MOST predstavlja realizaciju ideje koja je sazrevala prethodnih godina. Gradimo MOST kojim povezujemo različite elemente našeg društva koji će jedinstvenim delovanjem raditi na dobrobit svih.

BP: Ko sačinjava MOST?

BJ: MOST je sačinjen od pripadnika manjina-Vlaha, Ukrajinaca, Rusa, Rusina, Makedonaca kao i svih drugih elemenata društva koji predstavljaju manjinu.

BP: Koliko smo shvatili, vaši programski ciljevi ne obuhvataju samo interese manjina?

BJ:Tako je. Narod nas je prepoznao kao jedinu političku opciju u poslednjih trideset godina koja se bavi pitanjima ratnih vojnih invalida, ratnih veterana i obespravljenih boraca. Borimo se da se oni tretiraju kao elita našeg društva-što u stvari i jesu jer su se borili za nesto najvestije-našu slobodu.

BP: Da li ste obezbedili potreban broj potpisa kojim ćete podržati kamdidaturu vaše liste?

BJ: Vidite, u proteklih godinu dana mi smo na teritoriji Republike Sbije sproveli niz aktivnosti koje su se direktno ticale potreba i rešavanja problema nasih gradjana. Za razliku od drugih koji potpise dobijaju zahvaljujući ucenjivačkom kapitalu u smislu davanja poslovih angažmana i partokratije, MOST dobija podršku koja je proizvod našeg rada koji vodi poboljšanju života svih stanovnika nase Države. Podrška koju imamo odavno je veća od magične brojke od deset hiljada.

BP: da li je MOST jedinstven uprkos različitim snagama koje ga sačinjavaju?

BJ : MOST predstavlja jedinstvo različitosti i ponosni smo na to. Upravo različiti stavovi predstavljaju katalizator ideja koje mogu oblikovati jedinstveni cilj na dobrobit svima. Jednoumlje nikada nije dobro.

BP : koji je vaš stav po pitanju bojkota izbora od strane jednog dela opozicije?

BJ : kada je naša zemlja bila u ratu postojali su oni koji su bojkotovali njenu odbranu. Naziv za njih je-dezerteri! Kada je NATO krenuo sa agresijom na našu Otadžbinu, iako smo imali daleko slabije naoružanje i ni približno jednake uslove sa neprijateljem, nismo bojkotovali nego smo branili! Tako i sada, oni koji bojkotuju su za mene dezerteri koji ne vole svoju zemlju.

BP: Migranti su, svakako, jedna od dominantnih tema u javnosti zadnjih dana. Da li veliki priliv izbeglica može biti i velika opasnost za Srbiju?

BJ : neću reci opasnost, jedino bih pozvao na opreznost pri sučeljavanju sa ovim velikim izazovom. Ono sto je važno jeste da eventualni priliv migranata ne sme promeniti aktuelnu demografsku sliku Srbije.

BP: Vase misljenje po pitanju zapošljavanja stranaca i subvencija za zapošljavanje stranaca?

BJ : Moj stav po ovom pitanju je jasan-imamo previše nezaposlenih gradjana Srbije da bi sada davali sopstvena radna mesta inostranoj radnoj snazi. Dakle, prvo subvencije za zapošljavanje naših sugradjana pa tek onda kada ne budemo imali nezaposlenih i ako se ukaže potreba za radnom snagom iz inostranstva dodeljivati subvencije za angažman stranaca u smislu rada i poslovanja.

BP: kakav je položaj radnika u Srbiji, da li je zadovoljavajući?

Advertisements

BJ : Nije, radnici su obespravljeni u mnogim segmentima života. Neophodno je od radnika načiniti profesionalce koji neće morati pored redovnog posla da traže dodatni kako bi platili račune. Povećanjem plata radnici će početi da cene i poslodavca i svoj rad.

Izvor: Balkanska

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *