Boško Obradović: Odložite ove nebezbedne izbore!

Foto: Miloš Miljković

Nakon puna 24 sata štrajka glađu, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je naveo da se njegova osnovna poruka javnosti nije menjala, pozivajući na dolaganje „nedemokratskih i nebezbednih“ izbora.

„Živimo u jednom veoma teškom društvenom trenutku u Srbiji, nagomilali su se građansku sukobi i stvorila se jedna veoma loša atmosfera građanskog rata. Sve to ide u jednom još gorem pravcu kako nam dolaze izbori 21. juna. Ti izbori su nedemokratski, jer nema nikakvih normalnih uslova za njih. Ti izbori su zdravstveno nebezbedni jer se odvijaju u vremenu pandemije, a od juče ti izbori su i protivustavni“, izjavio je danas Obradović.

On je dodao da svojim ličnim činom štrajka glađu ne poziva nikoga na podršku njemu lično ili da se pridruži u štrajku, već poziva sve građane da usmere svoju pažnju na ono što se u Narodnoj skupštini dogodilo u senci naprednjačke predstave i pokušaja da obesmisle štrajk glađu opozicije, tako što je vlast započela štrajk glađu protiv te iste opozicije.

Naime, izborni zakoni su zvanično promenjeni, tako da su izbori najavljeni za 21. jun raspisani po jednom zakonu, a realizovaće se po drugom, juče izmenjenom. Zbog toga Srpski pokret Dveri pokreće zahtev za ocenu ustavnosti ovih izbora, koji su u skladu sa svime što je navedeno – nedemokratski i zdravstveno nebezbedni.

Obradović je predložio da se formira tehnička prelazna vlada i izbori odlože za šest meseci, pa neka na demokratskim izborima i u fer uslovima pobedi bolji.

Boško Obradović je obraćanje završio konstatacijom da sada ostaje da se vidi da li je Ustavni sud još uvek u samoizolaciji ili će napokon da počne da radi svoj posao.

Advertisements

Takođe ostaje da se građani Srbije uvere zbog čega se Aleksandru Vučiću žuri na izbore u vreme pandemije, ako znamo da su odloženi predsednički izbori u Poljskoj, da je odložen referendum o promeni Ustava u Ruskoj Federaciji, a da još uvek nisu definisan ni izbori u Severnoj Makedoniji, koji su davno trebali da se održe?

Izvor: Danas

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *