Božović o protestu ispred TV Pink: Glupo je ići kod prostitutke da dokažete da je prostitutka

Ići kod prostitutke da dokažete da je prostitutka, ili da pokušate da je pretvorite u sveticu ili devicu, potpuno je glupo, komentariše za Danas sociolog Ratko Božović nameru organizatora protesta „1 od 5 miliona“ i lidera Saveza za Srbiju da u subotu, 6. aprila, povedu građane ispred TV Pink i da na taj način izraze neslaganje sa načinom na koji ta televizija radi i izveštava.

Sagovornik Danasa ističe da je ideja odlaska i okupljanja ispred zgrade Pinka politički glupa i neracionalna i da bi je trebalo, kako kaže, koliko sutra povući i odustati od takvog načina izražavanja protesta protiv režima i vlasti Aleksandra Vučića.

Božović o protestu ispred TV Pink: Glupo je ići kod prostitutke da dokažete da je prostitutka
Screenshot

– Na šta je sve spreman vlasnik televizije Pink? Da li ste svesni toga? Hoćete goloruki da idete na mitraljeze? Pa, vlasnik Pinka ima sve poluge moći u svojim rukama, a šta mi imamo? Pink televizija je Aleksandar Vučić, vlasnik Pinka je direktno izvršilac politike Aleksandra Vučića, da li je to potrebno nekome dalje dokazivati? Nije mi jasno, ne razumem šta je smisao, gde je poenta takvog postupka – ističe Božović.

Advertisements

On dodaje da ne bi bilo u redu građane, ljudi koji su spremni da izraze svoj bunt protiv vlasti, voditi na Vučićev bunker.

– Nećemo politiku osvete! Ne nasedajte na njihove provokacije. Ne nasedajte na njihove nameštaljke i načela politike osvete. Zastupajmo politiku racionalnosti, ne priklanjajmo se politici osvete – zaključuje Ratko Božović za Danas.