Bravo Viteže!

Dobrih ljudi ipak ima – vlasnik kafane “Leb on džem” sa Neimara svojim komšijama starijim od 63 godina BESPLATNO sprema i donosi ručak.

Mihailo Stošović je akademski vajar koji je pre pet meseci otvorio restoran na Neimaru, kako bi imao od čega da se bavi umetnošću jer se, kaže, od umetnosti ne može živeti.

Onda je došao korona virus i Stošović je shvatio da mora nešto da uradi.

“Postoji više vrsta vanrednih stanja – ona kada smo u ratu, kada nas pogodi elementarna nepogoda, kada smo suočeni sa bolešću i kada nas napadnu vanzemaljci, što se još uvek nije dogodilo”, rekao je kroz smeh za MONDO.

“Ja sam nosio pušku, pa sam nosio džakove i sada sam shvatio da opet nešto moram da uradim pa sam se uhvatio kašike”, dodao je Stošović, inače ratni veteran.

Kaže da nije od onih koji mogu da sede i ništa ne rade, a posla ionako nema, pa se onda setio da u svom restoranu u Internacionalnih brigada kuva obroke za penzonere i one koji nemaju.

Stošović od pazara koji zaradi pravi i podeli dnevno 33-34 obroka ljudima koji nemaju dovoljno sredstava, stariji su od 63 godine i ne mogu napolje zvog zabrane kretanja.

Na pitanje šta će sada kada se uvede zabrana rada restorana, Stošović kaže da je neće poštovati i da će nastaviti da kuva za starije sugrađane, “pa neka neko dođe da mi zabrani” i poručuje da će to raditi do kraja vanrednog stanja.

“Napravili smo spisak, maksimalno možemo da spremimo 33-34 obroka. Finansijski ne možemo više od toga, ali ćemo to raditi dokle god bude potrebe. Ako ima voljnih da nam pomognu, mogu nas kontaktirati”, rekao je on.

Advertisements

Ne mogu stati u jedan tekst sva dobročinstva koja ovaj izvanredni čovek čini. Svojim neumornim svakodnevnim radom čini to da se naši stariji i nemoćni sugrađani osećaju sigurnije i mirnije u novonastalom stanju. Takođe, Mihailo je član malteškog Viteškog Reda Svetog Arhangela Mihaila. Pravi Vitez koji živi po viteškim načelima i čini naše društvo boljim.

Izvor: mondo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *