“Ceo MUP zna ko mi je ubio sina i šta su mu danima radili”

“Ceo MUP zna ko mi je ubio sina i šta su mu danima radili”

Banjaluka — Davor Dragičević, otac stradalog Davida, rekao je da ceo MUP Republike Srpske zna ko je ubio Davida i šta su mu radili tokom šest dana pre nego su ga ubili.

"Ceo MUP zna ko mi je ubio sina i šta su mu danima radili"
Foto: Screenshot

On je ponovio da je njegov sin silovan, maltretiran i bačen u kanalizaciju s jasnom porukom nalogodavca šta se svima može desiti ako ste protiv njih, preneo je portal Klix.ba.

On je na konferenciji za štampu prikazao video-materijal na kom su izjave zvaničnika MUP-a RS i Okružnog tužilaštva Banjaluke, koji su davali medijima i Anketnom odboru NSRS, a gde se vidi kako su ponavljali identične rečenice i na kom zaključuju kako je konferencija za novinare na kojoj je David predstavljen kao narkoman i lopov bila velika greška.
“Vatrogasci su ga našli na suvoj peščanoj površini, otkud onda fotografije Davida u bari? Zavod za medicinu je kazao da je pronađeno 170-180 KM, a onda su drugi u izjavama govorili kako je pronađeno 230 KM, pa 200 KM”, kazao je Davor.

Davidov otac tvrdi i da je sinu dao 20 ili 30 KM te noći kada je nestao, da zna šta je imao na sebi i šta je kupovao. Na pitanje novinara da li je David stradao jer je nešto znao, kazao je da je njegov sin pisao poruku svom prijatelju Davidu Ristiću, u kojoj je kazao ako mu se nešto dogodi da je kriv Filip Ćulum. “David se nije vratio kući, on jeste. David je nosio transparente za Nikolu Đurovića i kolegu Jovana Arbutina, a sada njegovi prijatelji nose njegov transparent”, rekao je Davor.

Pokazao je fotografije uviđaja i obdukcije, na kojim se vidi da je David pronađen sa zakopčanim kaišem, a da je, kada je prebačen u prostorije za obdukciju, kaiš bio otkopčan. Kazao je i to kako su mu podmetnuli lažni snimak na kom su kazali da je David bio u bivšoj Jajničkoj ulici, ali da to nije on.

“David je bio u Gospodarskoj ulici. Imamo sve privatne snimke s nadzornih kamera kuda se kretao, i iz kafića. Noć pre je pojeo burek. Molio sam od 18.3. da mi spase dete, da idu ispred Metalske škole, niko od inspektora nije ništa uradio. Četiri dana smo išli u MUP i odustali. Bio je živ”, kazao je Davor.

Kazao je i to da je Jovanka Bošnjak izjavila da je 18. marta oko 2:45 sati videla da se iza Metalske škole petnaestak mladića obračunava s jednim mladićem te da ostaje pri svojoj izjavi. Policija je rekla kako nisu mogli da potvrde te navode. Taj mladić je, tvrdi Davor, bio David. Nakon toga su ga odvezli automobilom.

“Već šest meseci gledam slike svog rasporenog i ubijenog deteta, a oni gledaju svoju decu živu i zdravu. Imam pet svedoka, ali gde da idem s njima? Da ih dam institucijama? Ne smem”, kazao je on.

Na kraju je poručio da će zatražiti pomoć u Strazburu, od EU, svetskih zemalja, SAD-a i Rusije, jer ubice i zločinci neće priznati svoj zločin, a institucije neće uraditi svoj posao. “Svi u državi moraju prihvatiti odgovornost za ono za što masno zarađuju. Davida su na najmonstruozniji način ubili u Banjaluci koja je puna kamera i zataškali. Zakon mora postojati za sve. Ako sam ja rekao nešto što nije tačno, otići ću na sud i u zatvor”, poručio je Davor. David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića. Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS. Takođe tvrde da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao.

Advertisements

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga. Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi “Pravda za Davida”, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Izvor: B92