Ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina

Nele Karajlić preporučio je knjige koje će, prema njegovom mišljenju, dobro doći ljubiteljima pisane reči tokom izolacije, javlja Tanjug.

– Dragi moji ljubitelji dobre knjige, ima li lepšeg vremena za čitanje od karantina. Ja sam, dok moramo da budemo disciplinovani i dok sedimo kod kuće, rešio da iskoristim to vreme i da pročitam sve ono što nisam u prethodnih 30 godina – poručuju pisac, muzičar i glumac. Kao prvu knjigu preporučuje delo Vuleta Žurića „Pomor i strah”, koja govori upravo o vremenima poput ovih – kuga u Irigu pre 200-300 godina, a koja je, kako kaže, vrlo zanimljiva i „nemojte se mnogo prepasti, ima i ljubavne tematike da to malo razvodni”.

– Druga je knjiga jednog Kineza. Vidimo na koji način je ovaj narod veličanstveno ušao u koštac sa ovim neviđenim virusom koji je napao celu planetu. Knjiga Mo Jena „Umoran od života i smrti” pokazuje ne samo taj religiozno-filozofski kontinuitet kineskog naroda već 4500 godina već i jednu visprenu duhovitost autora i garantujem da je kojim slučajem rođen u Sarajevu šezdesetih godina prošlog veka, ne da bi bio član „Top liste nadrealista”, nego bi bio njen vođa – navodi pisac trilogije „Solunska 28”.

Treća knjiga bez koje, kako kaže, nema nijedne liste koju on pravi jeste Kecmanovićeva „Osama” – knjiga koju svako mora da pročita.

Advertisements

Karajlić je deo „Lagunine” akcije „Pisci preporučuju”, te će knjige koje je preporučio „Pomor i strah”, „Umoran od života i smrti”, „Osama” i njegov prvi deo trilogije „Solunska 28 – O novcu i strastima”, od utorka 31. marta od devet sati do petka 3. aprila u devet sati, samo na sajtu „Lagune”, biti po specijalnoj ceni sniženoj za 30 odsto. Isporuka je besplatna na teritoriji Srbije.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *