Dačić o posjeti francuskog predsjednika: Macron će prekinuti ovo sramnu igru

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da se nada da će francuski predsjednik Emanuel Macron , koji danas dolazi u Beograd, prekinuti “igru” oko taksi Prištine na srpsku robu i dati uvjeravanje da će se to uskoro okončati”.

Dačić je, odgovarajući na pitanje da li Francuska može da utiče da Priština ukine takse kako bi se nastavili pregovori sa Beogradom rekao za Blic da se nada da će se taj odgovor čuti od predjsednika Francuske.

“Ne može niko da me ubijedi da zapadna Evropa, čiji je Francuska jedan od lidera, kao i SAD, koji su Prištinu toliko zadužili zalaganjem za nezavisnost Kosova, ne mogu da natjeraju (Ramuša) Haradinaja da već osam mjeseci ukine jednu sramnu administrativnu odluku zbog koje stoji najvažnije političko pitanje”, rekao je Dačić.

Prema njegovim riječima, Beograd “nikada ni sa jedne strane od tih adresa nije dobio uvjerljiv odgovor otkud ta nemoć”. ;”Zato se nadam da će predsjednik Macron prekinuti ovu igru i dati nam uvjeravanje da će ova mučna i sramna epizoda biti uskoro okončana”, rekao je Dačić.

Advertisements

On je rekao da je dolazak Macrona jedna od najvažnijih posjeta stranih državnika u posljednjoj deceniji i da joj Beograd pridaje veliki značaj jer od nje ima velika očekivanja.

Izvor: Oslobođenje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *