Deca koju je otac Turčin oteo vraćena u Srbiju

Deca Slavice Burmazović, koju je njen bivši suprug Turčin pre četiri godine na prevaru odveo prvo u Tursku, a zatim u Iran, stigla su danas pre podne u Beograd.

Avion Katar ervejza sleteo je na aerodrom „Nikola Tesla” sa troje otete Slavične dece nešto posle 10 sati.

Deca koju Slavica nije videla nekoliko godina danas imaju 15, 14 i osam godina, a susret sa njima bio je veoma dirljiv i emotivan.

„Ja sam najsrećnija mama na svetu”, rekla je Slavica nakon što je zagrlila svoju decu.

Ona je, pred sletanje aviona, rekla Tanjugu da je danas prvi dan ostatka njihovog zajedničkog života i sreće, te izrazila nadu da se nijednoj majci tako nešto nikada neće dogoditi.

Deca su stigla na beogradski aerodrom u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a Slavica kaže da je za tu neizmernu sreću zahvalna ministru Ivici Dačiću i ambasadoru Srbije u Iranu Draganu Todoroviću.

Dačić je rekao da je radostan što je završena epopeja četiri godine dugih razgovora i da je zahvalan iranskom ministru spoljnih poslova koji je lično intervenisao da se problem reši.

Dodao je da je decu dopratio ambasador Srbije u Iranu Dragan Todorović, jer drugačije nije moglo, te dodao da je vlada, uz odobrenje predsednika Srbije Aleksandra Vučić, želela da pomogne na svaki način, pa i da pošalje svoj avion, ali da to nije bilo moguće i da se sve završilo uz posredovanje iranskog ministra spoljnih poslova.

„Nadam se da će se sada Slavica i njena deca okrenuti nekim lepšim stvarima”, rekao je Dačić.

On je dodao da su srpski državni organi spremni da se angažuju za interese naših ljudi širom sveta.

Posle četiri godine od otmice i više od tri godine od pravosnažne presude turskog suda, na osnovu dogovora ministra Dačića i ministra inostranih poslova Irana Muhameda Zarifa, deci je omogućeno da se vrate majci Slavici Burmazović.

Decu je dopratio naš ambasador u Iranu Dragan Todorović, a dočeku su prisustvovali i Dačić, generalni sekretar MSP-a Veljko Odalović i brojne novinarske ekipe.

Sa Slavicom je, dve sestre i brata, dočekao i njen sin iz prvog braka.

Bivši suprug Slavice Burmazović, Turčin, odveo je troje dece bez majčine dozvole 2015. godine u Tursku.

Prvostepenom presudom suda deca su u martu 2016. godine vraćena majci, ali je on uprkos zabrani, napustio teritoriju Turske i otišao s decom u Iran.

Izvor: Politika

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *