Đilas: Vlast će pasti brže nego 2.000-te; Jovanov: Đilasov putujući cirkus poziva na haos i krvoproliće

Đilas: Vlast će pasti brže nego 2.000-te; Jovanov: Đilasov putujući cirkus poziva na haos i krvoproliće

Savez za Srbiju ponovio je optužbe na račun vlasti da daje “u bescenje rudna bogastva, vodu i zemljište”, i ocenio da nije daleko dan kad će ta vlast pasti, brže, kažu, nego vlast 2000. godine.

Na tribini u Požarevcu, jedan od osnivača Saveza Dragan Ðilas rekao je sinoć da su rudnik u Boru i beogradski PKB prodati po višestruko manjoj ceni od realne, što je, kako se navodi u saopštenju, posledica “kombinacije neznanja i ličnog interesa”.

Potpredsednik Narodne stranke i bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije Zdravko Ponoš rekao je, povodom poslednjih imenovanja u vojsci, da je predsednik Srbije konačno počeo da radi svoj posao, jer ima ustavne nadležnosti za imenovanja, ali da je to uradio kao da je reč o rijalitiju, a “da bi skrenuo pažnju sa činjenice da kosovske bezbednosne snage prerastaju u kosovsku vojsku”.

Predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da “život u Srbiji nije normalan, jer vlast nije normalna”.

– Funkcionisanje države, medija, parlament, način na koji funkcionišu privreda i poljoprivreda – to nije normalno i to moramo da promenimo. Zato smo se i okupili u Savez za Srbiju, da vratimo normalnost – rekao je Obradović.

Đilas: Vlast će pasti brže nego 2.000-te; Jovanov: Đilasov putujući cirkus poziva na haos i krvoproliće
Foto: Facebook, Printscreen

Beograd — Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov optužio je opozicioni Savez za Srbiju da opet poziva na “pobunu, haos i krvoproliće”, uz pomoć iz inostranstva.

“Nakon nepunih mesec dana od kada su pozivali na državni udar i građanski rat, DJilasov, Obradovićev i Jeremićev savez je ponovio da je pobuna, haos i krvoproliće, uz mešanje stranog faktora, put kojim bi oni želeli da dođu na vlast”, izjavio je Jovanov, prenosi u saopštenju SNS.

Prema njegovim rečima, oni su “jasno poručili i da su svesni da 60 odsto građana Srbije podržava Vučića i da na izborima ne mogu da pobede i da zato treba da se spremaju za scenario nasilnog otimanja vlasti”.

“(Dragan) Đilas, (Vuk) Jeremić, (Boško) Obradović i ostali članovi tog putujućeg cirkusa, dakle, zamišljaju Srbiju kao banana državu kojom, uz pomoć stranaca, upravlja odnarođena hunta korumpiranih i bahatih lopuža, koju od sopstvenog naroda čuvaju policija i državna bezbednost”, rekao je Jovanov.

On je dodao da tu, međutim, postoji “jedan mali problem”, jer “za tu i takvu viziju Srbije moraće, uprkos njihovim snovima o državnim udarima, pobunama i krvoproliću, neko da glasa”.

Jovanov je podsetio da se “u Srbiji na vlast dolazi i dolaziće se isključivo na izborima”, a, kako je istakao, “narod je na izborima jasno pokazao da podržava i želi normalnu, uspravnu, ekonomski snažnu i uspešnu Srbiju, kakvu gradi i za kakvu se bori (predsednik Srbije i SNS) Aleksandar Vučić”.

Advertisements

“Istovremeno je narod pokazao i da mu ne pada na pamet da na vlast i na svoju grbaču ponovo dovodi gomilu štetočina koja ga je opljačkala i osiromašila, dok se sama na toj muci i propasti obogatila”, zaključio je Jovanov.

Đilas: Vlast će pasti brže nego 2.000-te; Jovanov: Đilasov putujući cirkus poziva na haos i krvoproliće

Agencije