Đukanović: Želite da posrbite Crnu Goru

Đukanović: Želite da posrbite Crnu Goru

U nastavku izborne kampanje po Crnoj Gori predsednik vladajućeg DPS Milo Ðukanović posetio je Tivat.

On je tamo poručio da, iako tri opozicione koalicije deluju u više kolona, njihov savez predstavlja “političku pešadiju velikosrpskog nacionalizna u Crnoj Gori”, čiji je zadatak da Crnu Goru vrati u prošlost.

– Prvo su nudili da se Crna Gora vrati u okrug proširene Srbije, pa nakon toga da napustimo evropski put i da se vratimo pod interesni kišobran Rusije. A sada: da nam put u budućnost osvetli SPC sa svojim srednjovekovnim dogmama?! Ne verujem u taj put! – rekao je Ðukanović, preneo je portal CdM.

Uveren je, kaže, da se iza toga skrivaju zle namere prema Crnoj Gori.

Đukanović: Želite da posrbite Crnu Goru
Foto: Screenshot

Dodao je da prema temeljnim dokumentima kojima se opredeljuje kurs SPC, ona treba da „čuva, afirmiše i razvija srpske nacionalne interese“.

– Ja to savršeno razumem, ali kada se to radi na prostoru države Srbije. Međutim, kada sa tom idejom dođete u Crnu Goru, onda je jasno da vi želite da menjate naš identitet. Vi želite da posrbite Crnu Goru. I to vladike rade vrlo prilježno. Do juče koliko-toliko skriveno, a sada otvoreno rade vođeni logikom: pravoslavlje jednako srpstvo – rekao je Ðukanović.

Ðukanović, koji je i crnogorski predsednik, kaže da od lidera opozicije očekuje godinama samo dve rečenice.

Advertisements

– Jedna je: priznajemo demokratsku volju građana Crne Gore na referendumu 2006. godine. Druga je: priznajemo ono što su strateška dokumenta Crne Gore da ide putem evropskog razvoja. Treću – ne očekujem. Svaka treća i sledeća može da bude besomučna kritika vlasti – naveo je Ðukanović.

Tanjug

Srbija leži na zlatu: Više od MILIJARDU dolara vrede 19,3 tone otkrivene na samo jednoj lokaciji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *