Đukanovićeva partija poziva na miting u nedelju

Đukanovićeva partija poziva na miting u nedelju

Demokratska partija socijalista pozvala je pristalice na skup koji je planiran u nedelju, 6. septembra, na Trgu nezavisnosti u Podgorici.

U objavama na zvaničnim stranicama partije na društvenim mrežama poziv je propraćen porukama: “Nema izgovora”, “Pokažimo da nas ima mnogo” i “Crna Gora prije svega”.

Poruke su deljene i na Viber zajednici DPS.

Javna okupljanja su merama Nacionalnog koordinacionog tela ograničena na 40 osoba na javnom prostoru, a, kada je reč o političkom skupu – na 100 osoba, uz obavezu poštovanja fizičke distance od najmanje dva metra, nošenje zaštitnih maski i dezinfekcije ruku.

Mere su se masovno kršile proteklih nedelja na proslavama izbornog rezultata opozicije, na takozvanim auto-litijama, kao i takozvanim antilitijama.

Prethodne sedmice policija je blokirala ulaz u Podgoricu, istakavši da su organizovani dolasci građana zaustavljeni s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa u skladu sa merama i naredbama Ministarstva zdravlja.

Advertisements

Lideri opozicionih koalicionih lista su pozvali građane da ne izlaze na ulice kako bi incidenti bili sprečeni i poručili da svako ko to čini, radi protiv njihove pobede.

Srna, N1

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *