DOBIO PORUKU OD ALAHA, PA NAPAO PUTNIKE Počelo suđenje Srbinu zbog incidenta na međunarodnoj liniji Dortmund-Beograd

F. K. (30) koji je srpski državljanin i koji je uhapšen prošle godine kada je u autobusu “Lasta” na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd udarao i šutirao dvoje putnika, počelo je suđenje pred nemačkim sudom.

Tužilaštvo F. K. na teret stavljaju krivično delo ubistvo u pokušajaju, a na suđenju bi trebalo da se odluči da li će srpski državljanin završiti u zatvoru ili psihijatrisjkoj bolnici, pišu nemački mediji.

Tužilac Simon Кrojer je u ponedeljak na početku suđenja pred Okružnim sudom u Nirnbergu rekao da je F.K. napad izvršio jer je hteo da ubije mladića i devojku.

– Znao je da će snažni udarci nogama u glavu verovatno ubiti žrtvu. On je opasnost za širu javnost. Pati od šizofrene psihoze i za očekivati je da će muškarac zbog svog stanja činiti dalja krivična dela- rekao je Кrojer između ostalog.

F.K. se, kako izveštavaju lokalni mediji nije izjašnjavao ali je u pismu porodici, koje je pročitano na suđenju, priznao napad. U njemu je napisao da je zapravo pokušao da ubije 20-godišnjaka jer je želeo da ga ubije.

Istražitelji ne mogu da kažu šta ga je navelo na ovu pretpostavku: iako su obojica ušli u autobus u Frankfurtu, nisu se ranije poznavali.

Nakon suđenja F.K. je prebačen u psihijatrisjku bolnicu.

Podsetimo, čitava drama dogodila se autobusu 21. septembra prošle godine, kada je Fahrudin iznenada udario u lice dvadesetogodišnjaka koji je spavao nekoliko redova sedišta ispred njega.

Mladić je pao na pod autobusa, a on je nastavio da ga šutira nogom u glavu. Potom je udario i ženu koja je pokušala da pomogne napdnutom mladiću. Nju je udario u lice. Dalju tuču sprečili su vozači “Laste” koji su uspeli da nasilnika odvuklu od dvoje mladih.

Advertisements

Policiju je zvala jedna od putnica, oni su je razumeli da je reč o terorističkom napadu te su polsli na autoput specijalne jedinice. Međutim tokom istrage se zaključilo da je bio reč o nesporazumu između putnice i policije.

Vozači su naveli na salušanju da im je F.K. navodno rekao da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *