Dodik postavlja Kusturicu za savetnika u Predsedništvu

Dodik postavlja Kusturicu za savetnika u Predsedništvu

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će mu prvi potez u Sarajevu biti imenovanje reditelja Emira Kusturice za savetnika i izmena Poslovnika Predsedništva i postavljanje zastave Republike Srpske u zgradu tog tela.

Dodik postavlja Kusturicu za savetnika u Predsedništvu
Screenshot

Dodik je za Večernje novosti rekao da će njegov bazični kabinet kao srpskog člana Predsednistva biti u Istočnom Sarajevu, u Administrativnom centru Republike Srpske i da će tu obavljati dužnosti.

“Kada budu sastanci u Predsedništvu BIH, videćemo. Ako ne bude zastava Republike Srpske u Predsedništvu, sednice ćemo održavati putem linka”, rekao je Dodik.

Na pitanje da li očekuje pritisak druga dva člana Predsedništva po pitanju članstva BiH u NATO, Dodik je rekao da od toga nema ništa i da dolazi u obzir saradnja putem Partnerstva za mir.

Kako je rekao, on namerava da predloži ostalim članovima Predsedništva odluku da zatraže od EU da BiH dobije status kandidata bez obzira na stanje u njoj, jer bi taj status “umnogome stabilizovao stanje”.

Advertisements

“Ovo je prilika za EU da pokaže da se zalažu da BiH bude deo EU. Ovo treba da se gleda kao molba, a ne ucena”, rekao je Dodik.

Izvor: N1