Dodik, Vučić i Ana Arnabić uputili saučešće porodici Šabana Šaulića

Dodik, Vučić i Ana Arnabić uputili saučešće porodici Šabana Šaulića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas saučešće porodici pevača Šabana Šaulića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj.

– Saučešće porodici iskrenog prijatelja i kralja srpske muzike Šabana Šaulića – napisao je predsednik Vučić na Tviteru.

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je telegram saućešća porodici Šabana Šaulića

“Sa nevericom i neizmernom tugom primio sam tužnu vest da je Šaban Šaulić tragično izgubio život.

Bio sam njegov veliki poštovalac i kao čoveka i muzičara, njegovih pesama i neponovljivog glasa i mogu reći da je s pravom dobio nadimak ‘kralj narodne muzike'”, naveo je Dodik u telegramu, a objavili su banjalučki mediji, prenosi RTRS.

Dodik je naglasio da je Šaulić ostavio neizbrisiv trag u muzičkoj istoriji celog regiona, otišao u legendu, ali da će njegove pesme, koje su ušle u muzičku antologiju, ostati da žive.

Povodom smrti poznatog pevača oglasila se i premijerka Srbije Ana Brnabić, koja je izrazila saučešće porodici Šabana Šaulića.

“Iskreno saučešće porodici Šabana Šaulića. Srbija je ostala bez legende narodne muzike”, napisala je Brnabić na svom Tviter nalogu.

Poginuo Šaban Šaulić

Ministarstvo kulture: Srpska muzika ostala bez dela duše

U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i brojnim poštovaocima Šabana Šaulića, povodom njegove tragične smrti, piše u telelegramu saučešća ministra kulture Vladana Vukosavljevića.

On je ocenio da bi “Šabana Šaulića njegov glas raskošnih boja i raspona, kao i lična harizma, proslavili u svakoj pevačkoj disciplini”.

– Sudbina ga je pozvala da caruje u žanru u kome je tokom decenija, brojnim poklonicima darivao pregršt trenutaka plemenite sete i radosti. Odlaskom Šabana Šaulića, srpska popularna muzika i kultura ostale su bez dela svoje duše i prepoznatljive topline njegovog nesvakidašnjeg talenta – istakao je ministar Vukosavljević.

Marković: Cela Srbija će tugovati zbog odlaska kralja estrade

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine, Dragan Marković Palma, uputio je danas telegram saučešća porodici tragično preminulog pevača.

“Poštovana porodice Šaulić, želim da vam izjavim svoje najiskrenije saučešće. Bol i praznina u duši koje osećam kao veliki prijatelj Šabana i kao prijatelj vaše porodice, bol i praznina koju vi osećate njegovim odlaskom, jednostavno nema utehu. Zbog ovakvog odlaska kralja, legende estrade Šabana Šaulića, tugovaće cela Srbija. Za mene u Srbiji postoji i postojaće samo jedan jedini kralj, moj prijatelj Šaban Šaulić, a njegove pesme će večno živeti ne samo u Srbiji, već na svih pet kontinenata gde žive i rade Srbi, i ne samo Srbi već svi narodi sa prostora Balkana. Neka mu je večna slava!”, piše u u telegramu saučešća.

Podsećamo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u strašnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Nemačkoj.

Šaban Šaulić biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Dodik, Vučić i Ana Arnabić uputili saučešće porodici Šabana Šaulića

Agencije