Dok Kolinda peva, šta to nama Aleksandar lepo komponuje?

Dok Kolinda peva, šta to nama Aleksandar lepo komponuje?

 

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je prilikom posete Avganistanu zapevala tokom susreta s hrvatskim vojnicima koji borave u mirovnoj misiji u toj zemlji.

Na repertoaru se našla pesma “Pod brajde”, a predsednica je snimak objavila na svom Instagram profilu, gde je tokom noći pregledan više od 48.000 puta.

Hrvatska predsednica je bila u višednevnoj poseti Avganistanu, a ovo joj je bila treća poseta toj zemlji tokom predsedničkog mandata.

U Srbiji je za pevanje od političara zadužen ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Poznati su svima njegovi performansi sa ili bez trbušnog plesa. Međutim, da l’ zbog malog bakšiša ili nečeg drugog, Dačiću više po svemu sudeći nije do pevanja, a njegovi nesnosni falševi sve ređe stižu do nagluve i hipnotisane nacije.

 

Za ples je do nedavno bio zadužen bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, i do sada, posle njegovog nesrećnog i tužnog smenjivanja od strane političkog sina, nije poznato da li je i ko je preuzeo ulogu prvog srpskog plesača s motkom, a bez šipke.

 

 

Njegov politički sin, Aleksandar Vučić, koga se inače drugi politički roditelj Vojislav Šešelj bio privremeno odrekao, sem jednog virtuoznaog plesa dok je bio u opoziciji,  i pevanja “Drma mi se na šubari cveće” u ne tako davnoj prošlosti, nije još javnosti predstavio svoj muzičko izvođački talenat. Mnogi tvrde da je njegov muzički, naravno, kao i svi drugi njegov talenat na granici genijalnosti, ako i ne prelazi te granice.

Naši pouzdani izvori kažu da Vučić nije zapostavio svoju muzičku nadarenost, naprotiv, Aleksandar se svakodnevno bavi iscrpljujućim autorskim radom, koji će uskoro biti predstavljen naciji.

Naime, Aleksandar je rešio da iskomponuje delo po kome će ga pamtiti i spominjati pokolenja i za sad se zna samo naziv tog muzičkog komada.

Advertisements

Svom voljenom narodu Aleksandar Vučić će pokloniti delo “Rekvijem za Srbiju”.

Najzanimljivije je što već godinama slušamo svuda oko nas tonove i odlomke iz tog još nezavršenog dela, i po svemu sudeći narodu to baš prija, pošto kompozitor uspeva neometano i s lakoćom da delo privede kraju a nesrećni koncert uspešno jednom zauvek održi.

 

Balkanska/ M. A. M.