Dr Grujičić-Koronu je neko stvorio ona nije nastala sama od sebe!!!

U ponedeljak, 4. maja otvara se stacionar radioterapije u Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, koji je bio privremeno zatvoren zbog zaraze korona virusom, izjavila je danas v.d. direktora tog instituta dr Danica Grujičić

Ona je za TV Prvu rekla da će od ponedeljka početi sa postepenim prijemom pacijenata, uz napomenu da će se i dalje sprovoditi sve mere kontrole, uključujući trijažu na ulazu u ustanovu, obavezno uzimanje epidemiološke anamneze i merenje temperature.
– Većina zarazenih je bila na stacionaru radioterapije, gde pacijenti generalno jako dugo leže, i do deset nedelja i teško je ustanoviti da li je neko od zaposlenih uneo infekciju. Desilo se da je bio veliki broj pacijenata koji su bili zaraženi, na pojedinim odeljenjima i veliki broj zaposlenih i mi smo stacionar radioterapije morali da zatvorimo -, kaže Grujičić.

Dodaje da je od 179 pacijenata u Institutu za onkologiju, njih 91 zaraženo, od čega njih 36 sa simptomima, naglašavajući da veliki broj pacijenata nema nikakve simptome, te da je mišljenja da se stiče kolektivni imunitet.
– Pacijenti sada ne dolaze prvo u Institut, nego idu dan- dva ranije u Batut i zaista mnogo brže dobijamo informacije da li je pacijent pozitivan ili negativan, a kolege iz domova zdravlja nam odmah signaliziraju ako je neko pozitivan, tako da ovo sada funkcioniše perfektno – navodi Grujičić.
Ono što je dobro ističe dr Grujičić da nemamo veliki broj preminulih i da će se verovatno u jednom trenutku koronavirus postati običan grip .

Advertisements

Dr Grujić kaže da njoj kao kliničaru ovaj virus deluje kao neprirodan jer ovako lako prenošenje nije prirodno.
– Ja nisam nobelovac kao što je Lik Montanje, ali mi je prihvatljiva njegova izjava. Kada se ljudi igraju Boga obično dobiju po nosu. Neko je to uradio, možda i smišljeno, ne želim da budem teoretičar zavere, ali ovo definistivno ne može biti prirodna stvar i čovečanstvo mora da nađe načina da se izbori sa ovim virusom.

Izvor: Informer

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *