Draško Stanivuković najavio krivičnu prijavu protiv policijskog inspektora zbog pretnji smrću

Draško Stanivuković najavio krivičnu prijavu protiv policijskog inspektora zbog pretnji smrću

Poslanik Partije demokratskog progresa u Skupštini RS Draško Stanivuković i njegov saradnik Ivan Begić najavili su u ponedeljak da će podneti krivične prijave protiv načelnika Odeljena za imovinske delikte Policijske uprave Banjaluka Miloša Bandića.

Kako prenosi Radio Slobodna Evropa, oni će prijave podneti zbog ugrožavanja sigurnosti i pretnji smrću.

„Mi se ne možemo smiriti ni kao ljudi ni kao javnost dok on (Bandić) ne prestane raditi posao koji radi. Treba da mu bude trajno zabranjeno da radi, jer nije sposoban, nije siguran i opasan je po javnost“, kazao je Stanivuković posle saslušanja u policiji.

On je, zajedno sa Begićem, danas ispitan u policiji, koja ga tereti za „neometano tonsko snimanje i prisluškivanje“.

Stanivuković je nedavno na društvenim mrežama objavio audio-snimak, a koji se, kako je naveo, odnosi na policijsko saslušanje njegovog saradnika Ivana Begića.

Na tom snimku se čuje kako inspektor Bandić govori Begiću da ima mnogo ovlašćenja i da može da mu uradi šta god hoće i kada hoće, između ostalog, da ga „zgazi i išamara“ kad god ga vidi u gradu.

„Država mi je dala pištolj i rekla – Miloše izvoli“, rekao je tada inspektor Bandić.

Snimak je sačinjen prilikom ispitivanja Begića dan nakon što je u dvorištu porodične kuće oštećen automobil poslanika Draška Stanivukovića.

Stanivuković je rekao da je policiju tokom današanjeg saslušanja više interesovalo to ko je snimio Bandića, nego što je inspektor Bandić pretio Begiću.

Begić je izjavio da je policiji rekao da nastavi da radi svoj posao i otkrije ko je izvršio „neovlašteno tonsko snimanje i prisluškivanje“.

Advertisements

On je naveo da su ovoga puta na saslušanju, na koje je došao u pratnji advokata, inspektori bili korektni prema njemu.

Izvor: Danas