Rajko Dvizac: Biće skoro propast sveta

Čitao sam do sada na stotine i stotine proročanstava, različitih autora, različitih “vidovnjaka”… Svako priča svoju priču i poziva se na autentičnost koja je uvek na staklenim nogama…

Piše: Rajko Roki Dvizac
Piše: Rajko Dvizac

Uglavnom, svi propagiraju skorašnji Armagedon – propast i kraj sveta kakvog poznajemo, u kome živimo. U svim teorijama akcenat je na senzacionalizmu, da efekat kod čitalaca bude što veći.

Posle svakog pročitanog proročanstva sopstveni život vam izgleda besmislen a u mozgu se aktiviraju panika i strah. Ono što čitaoci ovakvih tekstova sa bombastičnim naslovima ne čine, je da posle prvog čitanja tekst ostave po strani a onda kada se smire da ga ponovo pročitaju ali pažljivo i bez emocija. Naravno, za tako nešto treba imati iskustvo i određeno znanje a to običan čitalac jednostavno nema. Odavno je “izdresiran” od strane raznih medija da sve što pročita, vidi ili čuje prima zdravo za gotovo. Tako da i najočiglednija laž lako postaje istina…

A – nije…

Naravno, ima i onih koji automatski odmah posle čitanja sa prezirom a često i psovkama odbacuju ono što su pročitali.

I jedni i drugi su kao dve strane iste medalje zvana – greška.

Ako vas takve teme ne interesuju, bez obzira odakle dolaze, ko ih je objavio i iz kog izvora – jednostavno ih preskočite. Ne čitajte ih. Tim činom ćete više postići nego psovkama, ruganjem, ismejavanjem.

Primera radi – to je kao kad ni po koju cenu nećete da pratite rijaliti tv programe, niti bilo što ima dodirnih tačaka sa njima. Ali ako samo malčice, iz znatiželje zavirite na mali ekran, vaš imunitet automatski prestaje. Bez obzira koliko vi to negirate – zaraženi ste, uhvaćeni u klopku jer ste postali saučesnik. Direktni ili indirektni – svejedno je onome ko vam radi o glavi.

Elem, vratimo se prorocima i vidovnjacima kojih je svakim danom sve više a njihove prognoze su sve gore, strašnije, užasnije, brutalnije, krvavije…

Postoji nekoliko grupa tih proroka. Jednu grupu sačinjavaju sveti ljudi iz raznih religija, neka njihova kazivanja su odjednom otkrivena, druga su stara ali prepravljena (čitaj iskrivljena) da bi se “prilagodila” čoveku 21. veka.

Drugu, sve brojniju grupu čine novokomponovani vidovnjaci, astrolozi, mistici… Po pravilu predviđaju prirodne katastrofe, saobraćajne nesreće i ratove… A toga je uvek bilo i biće… Naravno da će ponekad nešto i pogoditi ali njihova veština je čist amaterizam u odnosu na geopolitičare i stratege raznih tajnih službi čije prognoze se ostvaruju jer ih oni sami izazivaju.

Sećam se, bio sam još gimnazijalac kada je došao iz Zapadne Nemačke jedan gastarbajter tvrdeći da će se srušiti Berlinski zid, da će raspasti SSSR i Jugoslavija. Svi smo mu se tada smejali a danas?!

E sad, razmislite, ako to neko prati i ima određena saznanja, lako to može proturiti kao budućnost kroz usta i reči nekog proroka, svetovnog ili modernog – svejedno. Još ako sve uvije u oblande misticizma i ezoterije – sve deluje još više zastrašujuće…

Dva najpoznatija svetska proroka su nesumnjivo Nostradamus i Baba Vanga. Tumači ih ko kako hoće i kada za to ima potrebu. Što više čitate različita njihova proročanstva, različitih autora i iz različitih perioda – lako je uočiti koliko se ne poklapaju ili koliko je bilo promašaja. No, dovoljno je da samo jednom nešto pogode i svi ostali promašaji se jednostavno neutrališu, ignorišu, zaborave…

Kod nas vrlo je popularan Tarabić. Više se ne može nabrojati ko ga je sve i na koji način citirao. I svi se pozivaju na autentičnost, verodostojnost svog i njihovog kazivanja. A onda, u tom vrtlogu naletite na tvrdnju da je orginalno kazivanje Tarabića zakopano u temelje neke zgrade i ostajete zbunjeni – ako mislite svojom glavom… Ili jednostavno to preskočite – ako ste zaslepljeni uticajem medija koji objavljuju njihovo kazivanje.

Ko je u pravu?

Igrom sudbine, kao mlad novinar u rukama sam imao originalne rukopise njihovog proročanstva (nekih 2-3 sata). Šta sam u njima video neću reći ali ću reći da se taj rukopis se i dalje čuva u Srbiji i nije dostupan javnosti! Od tada, kad god vidim neko štivo koje citira Tarabiće, samo se nasmejem. Bujna mašta radi svašta.

Da se razumemo, ovim tekstom nemam nameru da niti podržavam, niti da negiram bilo koje proročanstvo, već samo ukazujem na nedoslednost proročanstava i suprotnost kazivanja. Gde ima laži, ima i istine. I obrnuto.

Samo vas pozivam na pažljivo čitanje i ako je moguće – čitanje između redova…

Na sve ovo me je podstaklo proročanstvo koje sam nedavno odgledao na youtube – kazivanje jednog ruskog dečaka pred smrt. Proročanstvo je opširno, zastrašujuće i često kontradiktorno. Pošto sam pravio pauze u gledanju, uočio sam jednu naizged malu ali po meni važnu nelogičnost. Naime, to je bio stil govora, reči koje je upotrebljavao u svom kazivanju. Odjednom sam shvatio da tako ne može da razmišlja i govori mali dečak. Očigledno da je njegovo kazivanje uradio neko mnogo stariji i načitaniji… A takvih poruka pun je internet. Samo zavisi iz koje kuhinje dolaze i sa kojim razlogom.

Šta je manje-više zajedničko za sva proročanstva (ili bar ogromnu većinu)?

Sve se svodi na dve reči – smak sveta!
I to se ne krije. Naprotiv. To se propagira.

A šta se krije? Šta je u svemu tome nelogično? Šta nedostaje, a zajedničko je za sva proročanstva?

Recimo – u glas se najavljuje propast Evrope! I Istočne i Zapadne. No nigde, ali NIGDE se ne spominje i propast Švajcarske?! Malo čudno? Ili nije ako se zna da je to zemlja banaka!

Postoje još par zemalja u Evropi o čijoj sudbini se prećutkuje…

Kao nosioci ratnog užasa uglavnom se pominju SAD, Rusija, Kina,Izrael… Američki, evropski i azijski kontinent.

A šta je sa Srednjom i Južnom Amerikom, sa Afrikom, sa Australijom? Kakav je to smak sveta ako su oni izuzeti, slučajno (u šta ne verujem) ili namerno zaboravljenim? Ovom spisku nedodirljivih treba takođe dodati nekoliko zemalja koji se nigde ili sporadično spominju…

Ništa nije kao što izgleda a još manje je istine u onome što se predviđa u prorčanstvima.

Pitanje je: kome služe proročanstva? Narodu ili vladarima iz senke?!!

Promena će sigurno biti jer svako novo vreme donosi promene, ali kome verovati? Lažnim prorocima, medijima ili Gospodu Bogu?

Odlučite sami…

Advertisements

Neovlašćeno korišćenje ovog teksta bez dozvole autora, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Knjige Rajka Dvizca možete poručiti na sajtu izdavača Cyberpublishing Verlag GmbH Wien Austria ili direktno od pisca, preko njegove Fejsbuk stranice OVDE