Država je pobedila bez dokaza – Đoković dobio nalog za deportaciju!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, odlukom tročlanog Sudskog veća Federalnog suda u Kanberi, dobio je nalog za deportaciju iz Australije čime je sprečen njegov nastup na Australijan openu, Grend slem turniru koji je osvajao devet puta. To je epilog sage koja je trajala duže od deset dana i koja se nepovoljno završila po srpskog asa.
Đoković praktično da nema pravo žalbe na ovu odluku, iako je to najavio njegov branilac Nik Vud, jer o tome odlučuje Visoki sud koji takve žalbe gotovo i da ne daje, a imajući u vidu sve što se dešavalo na sudskom procesu, jasno je da država Australija ne želi Đokovića na svojoj teritoriji, kao i da nisu ponuđeni jasni dokazi zbog čega je to tako.
Osnov za takvu odluku je tvrdnja advokata države, koji je zastupao ministra za imigraciju Aleksa Hoka, čijim rešenjem je po drugi put u deset dana ukinuta viza Đokoviću, da bi ostanak srpskog tenisera u Australiji doprineo rastu antivakserskog sentimenta, u smislu protivljenja vakcinaciji protiv virusa korona.
Sudija Džejms Alsop je u sastavu trojice sudije odlučio da srpski i svetski broj jedan treba da bude proteran iz Australije. On je saopštio da je odluka Federalnog suda bila jednoglasna.
Podsetimo, suđenje Novaku Đokoviću koji je proživeo pravu torturu u Australiji, gde je mu je u dva navrata bila ukinuta viza i gde je bio pritvoren u imigracionom hotelu Park, gde su nehumani uslovi, trajalo je više od pet sati.
Novakovi advokati odradili su dobar posao, borili su se i argumentima i činjenicama su uspeli da pobiju odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je iskoristio diskreciono pravo i poništio mu vizu, da je Srbin pretnja po jačanje antivaks sentimenta u Australiji. Ipak, na kraju je tročlano sudsko veće odlučilo da Đoković bude deportovan i on bi uskoro trebalo da napusti zemlju.
Novaku Đokoviću koji je izgubio na Federalnom sudu, gotovo bez nekih jakih dokaza Australije, gde mu je potvrđeno ukidanje vize, tako je uskraćeno pravo da se od 17. januara bori za jubilarnu desetu titulu na Australijan openu, kao i da krene u pohod na 21. grend slem trofej, čime bi postao i zvanično najveći ikada.
Takođe, Đokoviću je naloženo da plati sudske troškove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *