DSS od danas u predizbornoj kampanji

DSS od danas u predizbornoj kampanji

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je danas da je ta stranka ponovo na čvrstim nogama, i da je od sada DSS u predizbornoj kampanji do održavanja parlamentarnih izbora.

DSS od danas u predizbornoj kampanji

„Stranka je danas stabilna, obilazimo Srbiju, jačamo, razgovaramo sa građanima i za nas je kampanja počela. Prepešačiću celu Srbiju, a DSS će jačati“, istakao je Jovanovic obraćajući se članovima Gradskog odbora DSS, pred stranačke izbore u prestonici.

„DSS je uvek imao imidž urbane, gradske, gospodske stranke, što jeste i danas, ali istovremeno je I istinska tradicionalistička stranka pravih domaćina I svesrpska stranka“, rekao je Jovanović obraćajući se delegatima koji su se okupili u opštini Stari grad.

Delegati Gradskog odbora DSS Beograd izabrali su nakon toga, tajnim glasanjem, Marka Sarića za novog predsednika stranačke organizacije u Beogradu.

Šarić, doskorašnji potpredsednik opštine Voždovac, koji je tu funkciju napustio nakon odluke da DSS izađe iz svih lokalnih koalicija sa Srpskom naprednom strankom, pobedio je tajnim glasanjem 25 prema 19 predsednika Opštinskog odbora DSS Novi Beograd Milana Bojovića.

Bojović je jedini nekadašnji odbornik DSS u Skupštini grada koji nije pristao da ode iz stranke, kada je DSS napustio tadašnji predsednik Gradskog odbora stranke Andreja Mladenovic.

Od 46 delegata iz Gradskog odbora DSS glasalo je njih 44.

Izvor: Danas