DSS: Srećan ti rođendan Republiko Srpska

DSS: Srećan ti rođendan Republiko Srpska

Demokratske stranke Srbije čestita Republici Srpskoj, svim njenim građanima, svima onima koji su je prethodnih četvrt veka gradili, dvadeset sedmu godišnjicu proglašenja Republike srpskog naroda Bosne i Hercegovine.

Ponosni smo na Republiku Srpsku, ponosni na to što kao stranka i kao ljudi nikada nismo podržali sankcije koje je režim SPS-a svojevremeno uveo Srbima sa leve obale Drine, navodi se u saopštenju informativne službe Demokratske stranke Srbije.

Ponosni smo na to što smo im u najteže vreme pomogli onoliko koliko smo mogli.

Ponosni smo na to što smo, i u vreme kada je Demokratska stranka Srbije činila okosnicu vlasti u Srbiji, investicijama u Telekom Srpske, širenjem bankarskog sistema iz Srbije i poslovanja Dunav osiguranja u Srpskoj, saradnjom u oblasti energetike, doprineli ekonomskom razvoju i opstanku Srpske.

Advertisements

U vremenima koja su pred nama, u skladu sa novim političkim okolnostima i u svetu i u Evropi,otvara se prostor za dalje i snažnije jačanje veza Srbije i Republike Srpske, savez Srba sa dve obale Drine, u političkom, ekonomskom, kulturnom i svakom drugom smislu. Tu obavezu imamo prema precima i prema potomcima, naročito prema hiljadama naših sunarodnika koji su dali život za slobodu Srpske i Srbije.

Uz borbu za povratak srpske državnosti na Kosovo i Metohiju, ne postoji preča ni važnija nacionalna i državna obaveza ni za jednog Srbina.

DSS: Srećan ti rođendan Republiko Srpska